God start på nasjonaldagen

Karlsrud skole i Oslo går for en ny start på årets 17.mai-feiring. Mens det vanligvis er kake å få helt fra morgenen av, er det grove baguetter, smoothie og grove sveler som skal legge grunnlaget på grunnlovsdagen i år.

Årets største dag for pølser, is og brus får en litt «uvanlig» start for elever og foreldre ved Karlsrud skole. Fra klokken 07.30 til 08.30 er nemlig kakene forvist til venterommet, og baguetter med ost og skinke og fargerike smoothies serveres til sultne morgenfugler. Arrangementskomiteen gleder seg til å bidra til å gi deltakerne en god start. 

– Barna som skal ut og gå i 17.mai-tog trenger krefter, så de kan holde ut hele dagen. Vi vet at dagen kan bli lang for mange, og er veldig glade for å kunne tilby en frokost som legger et godt grunnlag for å kunne kose seg og ha det hyggelig gjennom hele nasjonaldagen, sier Linn-Jeanette Dyrhoff i arrangementskomiteen.

 

Også plass til kake

Hun forteller at det ikke er snakk om å bannlyse kaker og is fra feiringen, og kan berolige alle som frykter at årets 17.mai-arrangement på Karlsrud ikke skal bli «festlig» nok: Det blir sjokoladekake og muffins å få – bare ikke til frokosten.

– Det er selvfølgelig plass til kos også, og etter barnetoget er kakene på plass som vanlig. Dette handler om å gi deltakerne en god start, og så skal alle selvfølgelig kose seg med både kake og is senere. Vi kommer også til å selge grove vafler hele dagen, sier hun.

 

Smart konsept

Frokosten som serveres på Karlsrud skole i år, er fra TINEs tilbud Smart Idrettsmat®, som skal legge til rette for at arrangører av ulike arrangementer skal få tilgang til et variert utvalg av produkter når de skal planlegge serveringen sin. Mange idrettslag og klubber har allerede tatt i bruk tilbudet, men dette er første gang en 17.mai-komité velger Smart Idrettsmat.

– Vi er kjempeglade for å kunne tilby et opplegg som kan gjøre det enklere for frivillige foreldre å arrangere 17.mai-frokost. Selv om vi kaller det idrettsmat, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å servere dette til andre typer arrangementer – og dessuten skal jo elevene ut og marsjere i barnetoget, så det kan kanskje kalles idrett, ler prosjektleder i TINE, Nina Elvestad.

 

Tommel opp fra ernæringsfysiologen

Balansen mellom fest og mer variert mat klinger godt i ørene til ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik. Hun er opptatt av nettopp det at det skal være plass til å kose seg, så lenge man har lagt et godt grunnlag.

– Dette er helt topp, og jeg gir tommel opp til Karlsrud skole for at de legger til rette for at både små og store kan få en god start på dagen. Særlig elevene trenger energi når de skal ut og gå i tog, være med på leker og springe høyt og lavt. At man senere på dagen fyller på med «kosemat» må jo være greit, det er jo tross alt bare 17. mai én gang i året, sier hun.

 

For skoler og arrangementskomiteer som kunne tenke seg å bestille Smart Idrettsmat® til årets 17. mai-feiring er det fortsatt mulig å sikre en god start! Men vær rask og opprett et kundenummer i dag!