Skulle ønske matutvalget var annerledes

Vi har spurt vår ambassadør og landslagsspiller i håndball, Gøran Søgård Johannessen om maten som ble servert i håndballhallene da han vokste opp. Vi ser fort at utvalget han beskriver har mye tilfelles med utvalget som er på idrettsarrangementer i dag. Lite har forrandret seg, og selv ønsker Gøran at det skulle vært annerledes.

- Det gikk veldig mye i kake, vaffel, pølse, brus og lyse baguetter. Når man var ung, så tenker man jo ikke over det, men når jeg er blitt eldre og mer bevisst, skulle det jo naturligvis vært et bedre utvalg. Det var for sukkerbasert, og man skulle gjerne fått inn flere grove produkter, og generelt bare sunnere alternativer. 

Selv om kosthold og ernæring var lite i fokus da Gøran var en ung håndballspiller, mener han at foreldre har et ansvar for å fremme gode verdier rundt kosthold.  

- Når man spiller på mitt nivå kan man stille mye høyere krav til kunnskap og ekspertise rundt kosthold og ernæring. Da er det også enkelt å fremme gode verdier. Men jeg mener også at de fleste foreldre skal ha grunnleggende kunnskap rundt mat, og viktigheten av å spise riktig.