Marit Bjørgen serverte Smart Idrettsmat

For 20. året på rad arrangeres TINE Fotballskole rundt omkring i landet, og mandag gikk starten for den 17. fotballskolen til Høybråten/Stover i Oslo. Det var som alltid stor fotballglede å spore på de tre kunstgressbanene, og da det var tid for lunsj ble smilene om mulig enda bredere hos deltakerne.

I anledning TINEs konsept Smart Idrettsmat, dukket langrennsstjernen Marit Bjørgen opp for å servere variert mat til barna.

– På en fotballskole er man aktiv fra morgen til ettermiddag gjennom en hel uke, og da er det viktig å spise godt gjennom hele dagen. I år ønsker vi å fremme et godt og variert mat- og drikketilbud gjennom konseptet Smart Idrettsmat. Det gjør at klubbene enkelt kan servere et bredt og variert tilbud til barna, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

– Marit Bjørgen er en fantastisk ambassadør. Hun er veldig opptatt av kosthold selv og ønsker å dele sine erfaringer med unge i aktivitet. Derfor ville hun gjerne være her og dele ut mat til barna, legger Syversen til.

– Vi som foreldre kan påvirke

Bjørgen selv synes det var stas å se alle de glade og aktive ungene på Høybråten, og setter pris på at hun kan inspirere barna til å ha et sunt og fornuftig forhold til kosthold.

– Barna likte det de fikk servert og lurte på hvor mye de kunne ta, sier Bjørgen fornøyd. 

– Det er vi som foreldre som kan være med å påvirke ungene våre. Den jobben Tine gjør med å bidra til dette her er veldig bra. Man skal kunne yte maks på idrettsbanen. Barna er her gjennom lange dager nesten en hel uke, og det å kunne få i seg næringsrik og bra mat, gjør at de klarer å yte og konsentrere seg bedre gjennom dagen også, sier hun.

Bjørgen legger ikke skjul på at kostholdet har betydd mye for hennes suksess i langrennssporet, og mener jo tidligere man klarer å ha et bevisst forhold til det, jo lettere er det å vedlikeholde sunne og positive vaner.

– For barna her som skal yte på skole og idrettsbanen på kveldstid er det viktig å være bevisste på et godt kosthold. Lager man seg gode vaner tidlig, tar man med seg disse også inn i voksen alder. Det er kjempeviktig, understreker Bjørgen.

Fokus på kosthold


Leder for fotballskolen til HSIL, Unni Storsveen, har vært med i samtlige 17 år. Hun var svært glad for besøket og sier klubben selv også har gjort tiltakt for å bedre kostholdet under fotballskolen.

– Det er kjempestas å få besøk av Marit, og ikke minst er det kjempeviktig at en utøver med hennes status er med på å spre budskapet og inspirerer barna til å spise sunt, sier Storsveen til fotball.no og legger til:

– Her hos oss får barna beskjed om å ha med seg matpakke. Vi passer på at alle bretter opp og spiser det de skal. Kiosken vår er ikke åpen under fotballskolen. Før gikk de eldre instruktørene over på lokalbutikken og kjøpte seg Cola og skolebrød i pausen – nå er ikke det et alternativ. De må heller forsyne seg av det vi har av innkjøpt brød og pålegg her, sier hun.