VM-feberen herjer på TINE Fotballskole

Selv om Norge ikke kvalifiserte seg til VM i Brasil er fotballfeberen i full sving blant 70 000 skolebarn over hele landet. TINE Fotballskole arrangeres for 17. sommer på rad, og er et aktivitetstilbud i samarbeid med NFF og TINE.

Man må ikke til Brasil for å spille fotball i juni. Når TINE Fotballskole arrangeres for 17. gang skal hele 450 klubber over hele landet – med hjelp av 10 000 instruktører – gi 70 000 barn og unge mulighet til å spille litt sambafotball. Kanskje ser vi en ny Ronaldo eller Neymar i løpet av sommerferien? TINE Fotballskole er et tilbud for alle barn mellom 6 og 12 år hvor alle skal kunne delta uansett nivå og ambisjon.

− Mesterskap som VM er med på å skape ekstra entusiasme rundt sporten. Mange barn drømmer om å representere landslaget i fremtiden. TINE Fotballskole gjør sitt for å heve kvaliteten i barnefotball. Det er viktig for både breddefotballen og toppfotballen – fordi kvalitet skaper trivsel og utvikling, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Kjetil Siem.

Lek og idrett
Som NFF, er TINE opptatt av at flere barn og unge beveger seg mer og spiser sunnere.

−TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. I løpet av sommeren får barn og unge spille fotball, men også gode kostholdsråd som barna kan ta med seg videre i hverdagen. Sammen med NFF ønsker vi å bidra til en mer bevisst holdning til viktigheten av riktig ernæring før, under og etter trening, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

Kvalitetsheving
Utviklingssjef Stig Inge Bjørnebye i NFF mener det er tatt mange gode grep de siste årene for å gjøre kvaliteten på TINE Fotballskole enda bedre, og mener alt ligger til rette for noen flotte uker både sportslig og sosialt. Han anbefaler bruk av treningsøkta.no, et verktøy hvor man kan finne skreddersydde fotballøkter tilpasset alder og antall dager.

− Brukes øvelsene i treningsøkta.no aktivt og på riktig måte, så vil det gi barna både sportslig utvikling og trivsel i en uke som for mange er et av sommerens høydepunkter, sier Bjørnebye.