VÅR til finalen i Det norske måltid

Lørdag ettermiddag ble det klart at VÅR Eple, kirsebær og aronia er blant finalistene Det norske måltid 2014. Gourmet-fruktmosten var nominert i kategorien «årets det grønne – bearbeidet».

VÅR eple, kirsebær og aronia er en middels fyldig og syrlig fruktmost som egner seg svært godt til kjøtt- og viltretter.
VÅR eple, kirsebær og aronia er en middels fyldig og syrlig fruktmost som egner seg svært godt til kjøtt- og viltretter.

– I en kategori med mange andre kvalitetsprodukter er vi utrolig stolte over å komme til finalen, sier merkevaresjef Renate Wiig. Finalen er i Stavanger 8. januar 2015.

Finalistene ble offentliggjort lørdag ettermiddag under Matstreif i Oslo. Opprinnelse er en viktig faktor for Det norske måltid og til sammen ble 24 produkter fra hele landet valgt ut. Fruktmostene fra VÅR er fra Lier og omegn.

− VÅR fruktmost representerer det beste fra det norske kjøkkenet, og er et fullverdig alkoholfritt alternativ til vin. Fruktmostene er spesielt utviklet for å løfte matopplevelsen på samme måte som vin kan gjøre, og er anerkjent av de fremste vinkelnerne i Norge, sier Wiig.

Egner seg til kjøtt og vilt

VÅR eple, kirsebær og aronia er en middels fyldig og syrlig fruktmost av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Egner seg svært godt til kjøtt- og viltretter. I tillegg til å kunne smykke seg med spesialitetsmerket fra Matmerk er også samtlige varianter anerkjent av ITQI med Superior Taste Awards.

I juryen sitter Terje Ness (ORO/Boucse d’Or 1999), Einar Risvik (Nofima), Trine Sandberg (Trines matblogg), Christer Rødseth (Det norske junior-kokkelandslaget/SSP Gardermoen), Jørn Lie (Gamle Raadhus Restaurant) og Francisca Witsø (Furusetgruppen).

OsteCompagniets Chevre Naturell var også nominert, men nådde dessverre ikke helt frem til finalen. Den var nominert i kategorien «årets meieriprodukt».