Uværet stopper meieriet på Voss

TINE Meieriet Voss er rammet av flommen og uværet som har herjet på Vestlandet. Anlegget er uten strøm, og det er kommet vann i kjelleren. Meieriet kommer ikke i gang med produksjon på flere dager. Dette vil ikke påvirke TINEs leveringsevne.

Oppryddingen etter flommen er i gang. Foto: Jan Frode Øvsthus
Oppryddingen etter flommen er i gang. Foto: Jan Frode Øvsthus

Store mengder urent vann, sand og grus er kommet inn i kjelleren, og det elektriske anlgget er satt ut av funksjon. Det er Raundalselva som har gått over sine bredder, og vi snakker om en 200-årsflom.

Ost kan bli ødelagt
Ost og emballasje er flyttet opp fra kjelleren, men siden anlegget er uten strøm, frykter avdelingsleder på ysteriet, Jan Frode Øvsthus, at mellom 7 og 8 tonn ost kan gå fløyten pluss noe dravle.

Melk kjøres til Byrkjelo
TINE Råvarehåndtering sørger for at melk og fløte som skulle til anlegget, blir omdirigert og kjørt til TM Byrkjelo, som har kapasitet til å ta imot melka og kan øke produksjonen. De ansatte er satt i arbeid med å rydde opp etter flommen. Jan Frode Øvsthus sier at produksjonen kommer i gang denne uka.

TINE Råvarehåndtering melder at innhentingen av melk på Vestlandet går som normalt, bortsett fra at melka fra en produsent i Hordaland og en produsent i Sogn og Fjordane ikke blir hentet.