TINE satser i Tresfjord

TINE vil på nytt satse på Ridder®. Forbrukerne etterspør spesialiteter i større grad enn tidligere og derfor vil vi satse TINE skal investere 26 millioner i Tresfjord, og i dag ble byggeprosessen formelt startet. Etter planen skal det «nye» meieriet stå klart på forsommeren 2015.

Stemningsbilde fra TINE Meieriet Tresfjord onsdag 27. august. Ordføreren i gravemaskinen. Foto: Olav Håland
Stemningsbilde fra TINE Meieriet Tresfjord onsdag 27. august. Ordføreren i gravemaskinen. Foto: Olav Håland

I 1969 fikk osten Ridder® sin vugge i Tresfjord i Romsdalen. Ideen var å lage en ost som var minst like god som lignende importerte oster. Hvorfor kan ikke flinke folk i Tresfjord lage like gode og kanskje bedre oster enn folk i Frankrike? «Ridderne» på meieriet i Tresfjord gjorde jobben. I 1970 var Ridder® på markedet.

Har tro på de ansatte

– Selv om produksjonen har gått litt ned de siste åra, har vi tro på at Ridder® har et potensiale. Det er det som ligger til grunn for at TINE har bestemt seg for på nytt å satse i Tresfjord. De ansatte her har opparbeidet en unik kompetanse og vi har tro på dere fremover, sa direktør for TINE Spesialprodukter, Anne Siri Høiland, i Tresfjord i dag.

På vegne av ledelsen i TINE ønsket hun de ansatte lykke til med en spennende utbyggingsperiode.
– Men det kan også bli krevende. Samtidig som vi bygger ut skal vi være leveringsdyktig og vi skal som alltid sikre kvaliteten på det vi leverer, sier Høiland.

Markering av byggestart 27. august

Det var ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien, som foretok den formelle markeringa av byggestarten.
– Da jeg hørte om TINE sin nye satsing i Tresfjord, ble jeg veldig glad. Meieriet betyr svært mye for kommunen vår og med denne utvidelsen vil vi trygge arbeidsplassene og skape nye positive ringvirkninger. TINE viser med dette at de har tro på de ansatte og deres kompetanse, sa Lien, før han selv satte seg ved spakene og tok et spadestikk for å markere byggestarten.

Video fra markeringen i Tresfjord, foto Olav Håland.

NRK var til stede i Tresfjord, og nyheten er på radio i dag fra kl 14.00 og på regional TV i kveld 18.45.
Artikkel også i Romsdal Budstikke.

26 millioner til Tresfjord

– Dette er en gledens dag for oss på meieriet, men også for lokalmiljøet her og melkeprodusentene at TINE nå ønsker å satse på Ridder®. Rammen for utvidelsen er satt til ca. 26 millioner kroner. Dette omfatter utvidelse av bygg med 450 m2 og fornyelse av prosessutstyr. Det nye anlegget er venta å stå ferdig på forsommeren 2015, sa meierisjef Geir Andresen.

Meieriet er utvidet flere ganger

TINE Meieriet Tresfjord ble etablert i 1920, og som eneste meieri i Norge blir de kittmodna ostene Ridder® og Port Salut produsert her. Meieriet har hatt flere utvidelser. I 2006 ble det bygd nytt modningslager og kjølelager og i 2008 ble det investert i nytt meieriutstyr som økte produksjonskapasiteten med ca. 60 prosent. Med den nye utvidelsen blir anlegget topp moderne og framtidsrettet.