TINE med klimasmart emballasje

I fjor var TINE en av de første i Europa med å ta i bruk den miljøsmarte aseptiske kartongemballasjen Tetra Brik Aseptic Edge. Det ble en umiddelbar salgssuksess. Nå bytter vi til samme type emballasje på flere produkter.

I februar i fjor relanserte TINE literspakkene av Piano Vaniljesaus, TINE Sjokomelk, TINE Iskaffe og IsTe i Tetra Brik Aseptic Edge–kartong. Tetra Brik Aseptic Edge er den første kartongemballasjen av sitt slag med kork av 100 prosent fornybar bioplast*, laget av sukkerrør i stedet for fossil olje.

TINE var først ut i Europa med å ta denne klimasmarte emballasjen til markedet. Nå fortsetter TINE å lede an med miljøkartong og bytter til ny kartong med plantebasert kork på tre produkter i halvlitersforpakning: Piano Vaniljesaus, Piano Bringebærsaus og nyheten Piano Fyldig Vaniljesaus med ekte vanilje.

Store forventninger

Senior merkevaresjef i TINE, Tone Blandhoel, har store forventninger til emballasjebyttet.
– Den nye emballasjen ga stor salgsøkning på literspakkene. Vi har derfor store forventninger til vekst for handelen nå også. Både i form av økt verdi og økt volum, sier hun.

– Den nye kartongen har bedre funksjonalitet for forbruker, og det er selvsagt viktig for oss. Den holder seg bedre i åpnet tilstand, den er enklere å frakte uten å søle og den er finere enn den gamle, slik at forbruker i større grad kan sette den rett på bordet. I tillegg er det viktig for TINE som en ansvarlig samfunnsaktør å fremme bruken av bioplast som et mer miljøvennlig emballasjemateriale, sier Blandhoel.

100 % fornybar

Tom Bjøre, daglig leder i Tetra Pak Norge, er glad for at Tetra Brik Aseptic Edge presterer godt i dagligvarehyllen.
– Vi er faktisk veldig stolte av dette produktet! At både TINE, handelen og forbruker opplever vår mest klimasmarte kartong som attraktiv og funksjonell er jo ikke noe man skal ta for gitt. Dette er et stort steg i retning av ambisjonen vår om 100 prosent fornybar emballasje, sier Tom Bjøre.

* Bio-basert HDPE (high density polyethylene) kork er utviklet av fornybart råmateriale. Tetra Pak bruker råvarer fra sukkerrør i stedet for bruk av fossile råvarer som olje.