Pannekaker

TINE lanserer den intelligente oppskriftstjenesten MatSans®

TINE har kåret pannekaka til den norske folkeoppskriften. Kåringen er basert på analyse av nordmenns søkevaner på nett. Hver dag klikker om lag 2000 nordmenn seg inn på pannekakas grunnoppskrift på MatSans®. Nå lanseres oppskriftstjenesten i ny drakt, en intelligent og intuitiv matportal som lærer seg hva du liker.

Matsans 1

TINE har analysert nordmenns vaner knyttet til middags- og oppskriftssøk. Konklusjonen er at pannekaken er den store folkeoppskriften, målt etter antall søk på nett de senere årene. Hver måned gjøres det tusenvis av søk etter pannekakeoppskrifter fra folk på jakt etter den flate middagsfavoritten. Populariteten er også økende; TINEs egne tall viser at søk etter pannekakeoppskrifter hittil i år har økt med 50 % sammenlignet med samme periode i fjor. Dette bekreftes av Googles oversikt som viser at pannekaker er det mest søkte oppskriftsordet i Norge hittil i år.

 Lærer seg hva du liker
”Det er ikke rart at pannekaken er den mest populære av alle oppskriftene våre. Alle liker pannekaker, og retten kan brukes til ulike måltider og i forskjellige sammenhenger. Med stadig flere varianter og oppskrifter tilgjengelig, øker også populariteten. Blant annet oppdager flere gleden ved nye ingredienser å bruke til pannekakene, som skinker, oster og grønnsaker. Man kan lage dem grove og sunne, eller søte og herlige, det er enkelt, raskt og godt uansett», sier Alexander Nilsen, matfaglig ansvarlig i TINE.

 Kåringen av den norske folkeoppskriften skjer i forbindelse med at TINE lanserer MatSans®, Norges mest intelligente og intuitive oppskriftstjeneste. MatSans® er for deg som søker etter litt ekstra inspirasjon til hverdagsmiddagen. Middagstjenesten har innebygget intelligens som gradvis lærer seg hva du liker og foreslår oppskrifter skreddersydd for din smak. MatSans® fanger opp søkevanene dine inne på siden og loggfører foretrukne ingredienser og retter. Etter noen få søk vil tjenesten, basert på søkealgoritmen, treffe med presise middagsforslag, basert på nærmere 1000 oppskrifter i sin raskt voksende database.

 Fenomenet middagsblackout
”MatSans® er spesifikt utviklet for å motvirke et helt spesielt fenomen, nemlig middagsblackout. Vi kan vel alle kjenne oss igjen i den formen for idetomhet som oppstår i matbutikken, på hverdager mellom klokken 16 og 18. Det vi har avdekket i vår research er at mange sultne middagshandlere kommer i matbutikken uten en konkret plan, i påvente av inspirasjon. Men inspirasjonen uteblir og man faller raskt tilbake til å velge en av de 9-12 sikre rettene man har i repertoaret sitt.  Med MatSans® på mobilen vil man til enhver tid ha tilgang på nye oppskrifter som er tilpasset hva man faktisk liker, og det er denne kunnskapen vi tror vil gjøre at færre opplever middagsblackout når de skal handle inn til hverdagsmiddagen”, sier Alexander Nilsen.

 Innovativ pannekakekunst
Som en ode til den høyt elskede pannekaken har MatSans® i samarbeid med den amerikanske pannekakekunstneren Nathan Shields gjenskapt kjente og kjære nordmenn som pannekaker:

 Erna solberg tallerken   
 Se video her. 

Jonas Støre tallerken

Se video her.

Kjetil Jansrud tallerken

Se video her.

Marit Bjørgen tallerken

Se video her.

For høyoppløselige bilder, trykk her.

Videoene har fått mye oppmerksomhet, og selveste statsministeren har twitret om å se seg selv som pannekake:

Erna solberg Twitter

Gratistjenesten MatSans® er allerede på lufta, tilgjengelig i alle flater (desktop, nettbrett og mobil) på tine.no/matsans og klar til å bli kjent med nordmenns nye middagsønsker.

Visste du at… 

  • en gjennomsnittlig familie har ca. 9-12 middagsoppskrifter i sitt middagsrepertoar?
  • nordmenns middagsblackout har sin peak kl. 16.00?
  • 6 av 10 nordmenn bruker matsider på internett til middagsinspirasjon?
  • pannekakeoppskrifter gikk av med seieren på Googles oppskriftssøketopp i 2014? Og slo populære oppskrifter som muffins, brownies og boller ned i støvlene?
  • på pannekakens egen topplister, finner vi amerikanske pannekaker, pannekakerøre, sunne pannekaker, grove pannekaker, fleskepannekaker, fylte pannekaker og pannekaker med havregryn, for å nevne noen?