TINE fotballskole sparkes i gang over hele landet

TINE og Norges Fotballforbund (NFF) har holdt TINE Fotballskole gående i hele 21 år. Også i år vil fotballskolen bli sommerens høydepunkt for mange av de 70 000 barna som deltar.  

- Allerede før TINE Fotballskole 2019 sparkes i gang ser vi at vi går mot rekord i antall deltakere, forteller André Paulsen i NFF.  

NFF og TINE regner med at mer enn 70 000 barn vil delta på årets TINE Fotballskole. Både NFF og TINE ønsker i 2019 å løfte frem kosthold og ernæring som viktige elementer for årets deltakere. Samtidig er vi begge opptatte av å øke andelen på både jentedeltakere og jentetrenere.

- Flere av klubbene arbeider godt med dette allerede og når målet om minst 40 % jenteandel, det gleder vi oss over, sier Paulsen.  

Sunn mat på fotballbanen

Et av de største fokusområdene for fotballskolen er å bidra til å tilby sunn og variert mat til de mange fotballglade barna. Under TINE Fotballskole blir det aktive dager og lagspill sammen med barn som har lik interesse, da er det viktig med riktig påfyll, sier Paulsen.

TINE ønsker å bidra til at utvalget i kiosken blir større og mer variert, og ikke minst bidra til at både voksne og barn gjør gode valg når sulten melder seg.

- Gjennom både organisert aktivitet og å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og - drikke, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen. 

Jenteandelen øker  

Helt siden starten har TINE Fotballskole at stort fokus på jenteandelen. Dette har økt i takt med andelen kvinnelige trenere. Mange arrangører melder om minst 40 prosent jenteandel blant deltakere og trenere, og en viktig suksessfaktor er et likeverdig tilbud for jentene og guttene i klubben.

- En god TINE Fotballskole bør ha minimum 40 prosent jenter som trenere. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi vi vet at dette er viktig for å få flere jenter med på organisert fotball, sier Paulsen.  

TINE Fotballskole er et viktig bidrag til breddeidretten og for TINE er det viktig å bidra til at fotballskolen fortsetter å være et lavterskeltilbud med høy kvalitet.

- Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler, i samarbeid med de lokale klubbene, er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet. Det skal det fortsette å være i årene fremover, med enda flere jenter i trenerrollen og på banen, avslutter Syversen. 

Fakta om TINE Fotballskole: 

  • TINE Fotballskole er NFFs offisielle fotballskole og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og TINE.  
  • I sommer arrangeres TINE Fotballskole for 22. året på rad. Totalt har nesten 1,2 millioner barn deltatt på en TINE Fotballskole siden første året i 1997.  
  • God fotballaktivitet, trygg og god sosial ramme, samt sunt og variert kosthold er sentrale stikkord for TINE Fotballskole.
  • Jenteandelen i TINE Fotballskole nærmer seg 40 prosent.
  • Til sammen deltar rundt 70 000 barn på TINE Fotballskole i året. Fordelt på 460 arrangementer, som varer fra tre til fem dager. 
  • Det er klubber som er arrangører.
  • Samtlige klubber som er tilsluttet NFF, kan søke om å arrangere TINE Fotballskole. NFF leverer innholdet og kvalitetssikrer alle fotballskolene.

Kontaktinfo NFF: andre.paulsen@fotball.no  

Siste saker