Tidenes satsing på Ridder®

Tirsdag var det offisiell åpning av det utvidede ysteriet på TINE Meieriet Tresfjord. Med en investering på 26 millioner er dette tidenes største satsing på spesialost.

Både lokalpresse og NRK var representert under åpninga. (Foto: Olav Håland)
Både lokalpresse og NRK var representert under åpninga. (Foto: Olav Håland)

Byggearbeidet startet i august 2014, og etter knappe ni måneder står et 400m2 nytt lokale med nytt prosessutstyr klart til å produsere Ridder® og Port Salut. Alt har gått etter planen, forteller meierisjef Geir Andresen.

- Vi har testet det nye meieriet. Så langt ser alt ut til å fungere. Dette vil gi oss nye muligheter. Vi kan produsere mer ost av god kvalitet, sa meierisjef Geir Andresen.

Ridder Nærbilde sløyfe

TINE har tro på «ridderne»
Det var konserndirektør Per Ivar Berg som hadde æren av å klippe snora.

-Dette er en spesiell dag, særlig for dere i Tresfjord, men også for hele TINE. I dag markerer vi at tidenes største investering innen spesialost er gjennomført.

TINE blir ofte oppfattet som en stor industriaktør, men organisasjonen sitter også på omfattende kompetanse innenfor mat og matkultur.

- Vi har tro på at osten Ridder® har et potensiale, og derfor satser vi i Tresfjord.

Per Ivar Berg omtalte de ansatte ved meieriet som «ridderne i Tresfjord». Han er glad for at de nå får bedre arbeidsforhold og at anlegget får økt kapasitet.

Takket ledelsen og medarbeiderne
Det er en utfordring å bygge ut et meieri uten at forbrukerne merker noe. Utbyggingen må planlegges godt, og det setter store krav til gjennomføring.

- Jeg vil spesielt takke ledelsen og dere ansatte for fleksibiliteten dere har vist ved å holde produksjonen i gang samtidig som byggearbeidene har foregått, sa Konserndirektøren. Han uttrykte glede over at prosjektet er gjennomført uten skader med fravær for de ansatte.

Ved åpningen var både lokalpresse og NRK representert.

Reportasjen i NRK Møre og Romsdal ser du her.

Se film fra åpningen nedenfor.