Sunnere mellommåltider som metter

Vi spiser stadig oftere mat på farten og vil helst at det skal være enkelt, smakfullt og sunt. TINE møter de nye måltidsvanene ved å lansere produktserien 14, en serie mellommåltider bestående av cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt med toppinger.

Gresk yoghurt bringebær og granateple 170 g.
Gresk yoghurt bringebær og granateple 170 g.

I løpet av åtte år er andelen som spiser et lite måltid mellom lunsj og middag mer enn doblet, fra 20 prosent til 47 prosent.

– Vi ser at det moderne måltidsmønsteret er endret de siste årene. De fleste spiser tre til fire hovedmåltider i døgnet, og stadig mer spises mellom måltidene, sier kategoridirektør i TINE Unn Grønvold Nikolaisen. Fordi mange spiser middagen senere enn før, har de behov for et mettende mellommåltid på ettermiddagen.

Trend og tradisjon

Den nye produktserien 14 er et resultat av en grundig innovasjonsprosess og gir forbrukerne flere sunne valgmuligheter i mellommåltidskategorien.

– Vi har hentet inspirasjon fra utlandet, men også sett på norske mattradisjoner. Navnet 14 viser til det tidspunktet på døgnet hvor de fleste av oss har lyst på, og behov for, noe å spise, sier Nikolaisen.

”Steel cut” havregrøt

14 består av syv produkter med cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt. Cottage cheese har i løpet av de siste 10 årene blitt stadig mer populært blant norske forbrukere. 14 Gresk yoghurt er første filtrerte greske yoghurt laget på norsk melk. 14 Havregrøt er den første spiseklare havregrøten i Norge på farten.

– ”Steel cut” er stort i USA og prosessen er å kutte havrekorn i biter i stedet for å valse de flate, slik vi er kjent med. ”Steel cut” gir økt tyggemotstand og kan derfor oppleves mer mettende. Den spiseklare grøten smaker like god kald som oppvarmet, sier Nikolaisen.

14 er TINEs største nylansering i 2014 og produktene cottage cheese og gresk yoghurt lanseres tirsdag 14. januar 2014 kl. 14. Den komplette produktserien 14 blir tilgjengelig i alle dagligvarebutikker fra 17. februar 2014.

Fakta:

Drikke- og spisedøgnet, en web-undersøkelse gjort på oppdrag for TINE av Synovate/Norstat 2013.