Stolt samarbeidspartner til Årets Kokk

Som et symbol på kvalitet og kreativitet, er de norske kokkene i Bocuse d’Or naturlige samarbeidspartnere for TINE. Vi er stolte av å støtte de seks finalistene som konkurrerer om den gjeve tittelen Årets Kokk 2013 fredag 20. september.

Finalen går av stabelen i Mathallen i Oslo. De seks finalistene konkurrerer også om kvalifikasjon til den europeiske og verdensfinalen Bocuse d’Or. TINE sponser konkurransen med et ønske om å spre matglede til hele den norske befolkningen.

− TINE ønsker å fremme matkultur ved å ivareta norske mattradisjoner, og være med på å utvikle nye trender. Sammen med kokkeekspertisen har vi mulighet til å utvikle nye produkter som er med på å spre inspirasjon og matglede til hele den norske befolkningen. I tillegg har vi tro på at konkurranser er med på å øke rekrutteringen til kokkeyrket, sier senior merkevaresjef i TINE, Grete Kavli.

Her finner du magasinet til arrangementet (pdf)

Fruktbart samarbeid

TINE har sponset de norske kokkene til Bocuse d’Or siden 1998 og stiller også i år som hovedsponsor. TINE bidrar med TINE Ekte smør, TINE Kremfløte og andre essensielle produkter til trening og konkurranser. Til gjengjeld har TINE sikret seg retten til å bruke kandidaten i reklame og kundearrangementer. Dette er en avtale som TINE ønsker å bygge videre på i årene framover.

− Vi har et fruktbart samarbeid, som begge parter ønsker å utvikle videre. Jeg opplever at Bocuse d’Or Norge har skapt et veldig positivt miljø, som gir oss mye påfyll. Det gjelder å se alle mulige vinn-vinn-situasjoner framover for både sponsor, kokker og Bocuse d’Or Norge, sier Kavli.

Tøffere konkurranse

Norge har i mange år markert seg i flere internasjonale kokkekonkurranser, men den gjeveste av dem alle må sies å være Bocuse d’Or mesterskapet som avholdes i Lyon. Også der har nordmennene markert seg de siste årene. Vinneren i Årets Kokk i Norge kvalifiserer seg automatisk til den europeiske delfinalen som avholdes i Stockholm i mai 2014. Der vil de 12 beste få plass i verdensfinalen i Lyon i 2015. Det blir tøffere å kvalifisere for hvert år som går etter hvert som flere nasjoner har fått øynene opp for konkurransen.

− Det er utrolig spennende å følge de norske kokkene. De er idrettsutøvere på høyt plan som trener minst like hardt fram mot konkurransene som våre skiløpere. Det at Norge satser på talentene våre, det gode teamarbeidet og Bocuse d’Or Norges viktige støtteapparat er nok mye av grunnen til den norske suksessen i Lyon, sier Kavli.