Nytt magasin skal fremme norsk ost

TINE lanserer et digitalt magasin om ost generelt, og norsk ost spesielt. En undersøkelse gjennomført av Opinion, på vegne av TINE, viser at nordmenn ønsker å lære mer om ost. Hensikten med Osteriet er å heve det norske folks kunnskap om, og interesse for, ulike typer ost.

Arne Hjeltnes var imponert over hvor smakfull Norvegia ble ved lagring. Foto: Janne Sandvik
Arne Hjeltnes var imponert over hvor smakfull Norvegia ble ved lagring. Foto: Janne Sandvik

Over halvparten av de spurte svarte at de ønsket mer kunnskap om ost. Samtidig viser undersøkelsen at 9 av 10 nordmenn bare har kjøpt ost fra fem eller færre osteprodusenter de siste seks måneder. Det digitale inspirasjonsmagasinet Osteriet skal hjelpe nordmenn komme ut av komfortsonen.

– Vi håper at nordmenn blir enda litt modigere foran ostedisken, dersom de får vite mer om hvilke skatter Norge har å by på. På Osteriet finner du enkelt til hvilke oster som passer din smak, hvilket tilbehør ostene passer til, hvilke andre oster du kan matche med og hvilken vin som hører til, sier Knud Fahrendorff, kategoridirektør i TINE.

Ostelandet Norge

Tirsdag lanserte TINE Osteriet for pressen og samarbeidspartnere på Mathallen. Blant foredragsholderne var Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri og Arne Hjeltnes. De fortalte flere historier om hvordan osteinteressen og -mangfoldet har utviklet seg de siste årene.

– Norsk mat har alltid vært god, men problemet har vært selvtilliten. Endelig tør vi å si at maten vår er god. Det har tatt tid, men Norge er et osteland, sier Hjeltnes.

Bredt, norsk utvalg

Osteriet skal vise frem det brede utvalget av norske oster, både fra TINE og ulike småskalaprodusenter. Det blir også gitt et innblikk i ysteprosessen, praktiske tips om hvordan man kan tilpasse ostefatet til tema og anledning, og informative filmer om blant annet hvordan man skjærer eller oppbevarer de ulike ostetypene.

– Vi hører ofte at utvalget av norske oster er veldig dårlig sammenlignet med utlandet, men det stemmer ikke. Osteriet presenterer det brede utvalget norske oster som finnes fra TINE, men også lokale småskalaprodusenter. Osteriet skal rett og slett være stedet for lett tilgjengelig informasjon, gode historier, oppskrifter og tips om hva du kan spise og drikke sammen med ost, sier Fahrendorff.

Osteriet oppdateres flere ganger i måneden, så gå inn på siden og abonner på nyhetsbrevet vårt for å få med deg de siste oppdateringene! Meld deg på her