Ny Diplom-Is-sjef

Rita Kristin Broch er tilsatt som ny administrerende direktør i Diplom-Is.

Broch kommer fra stillingen som konsernsjef i Sunkost AS. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Raise Gruppen AS, som blant annet omfatter Nikita Hair Norway AS. Fra 1995 til 2000 var hun også ansvarlig for markedsføring, produktutvikling og innovasjon i Diplom-Is.

Diplom-Is AS er en ledende merkevareleverandør på iskrem i Norge med en omsetning i 2013 på 991 milloner kroner. Selskapet har en markedsandel på omkring 55 prosent og har levert iskrem til hele Norge siden 1930. Diplom-Is produserer og selger ca 30 millioner liter iskrem i året. Selskapet er et heleid datterselskap av TINE SA.

- Vi er svært fornøyde med å få inn Rita Broch med hennes tunge kompetanse og erfaring fra ledelse, marketing og merkevarebygging innen iskrem og andre forbrukerorienterte markeder. Diplom-Is hadde rekordsalg i fjor, og vi er trygge på at Broch er den rette personen til å sette ytterligere fart på den positive utviklingen selskapet er inne i etter å ha solgt ut aktiviteter i nabolandene, restrukturert distribusjonen og forsterket satsingen på merkevarebygging og innovasjon, sier styreleder i Diplom-Is og konserndirektør i TINE John Ole Skeide.

- Jeg er stolt over tilliten og ser veldig fram til å få jobbe med en av Norges aller sterkeste merkevarer. Jeg ser spesielt fram til å satse todelt på kombinasjonen av kjente merkevare-veteraner som Krone-Is, Lollipop og Sandwich og samtidig på nye potensielle klassikere, sier Rita Broch.

Diplom-Is har de siste årene tilpasset sin virksomhet til et marked med stadig endrede behov og krav både fra kunder og forbrukere. Dette har blant annet ført til at selskapet har besluttet å samle all produksjon på én fabrikk, på Gjelleråsen.

Siste saker