Norges mest leste påskekrim tilbake

For 19. år på rad prydes TINEs påskekartonger med en krimgåte. Historien er skrevet av Gunnar Staalesen i samarbeid med Donald Duck-tegner Arild Midthun. – Vi får alltid mange gode tilbakemeldinger på påskekrimmen, så vi er glade for at Staalesen og Midthun også ville være med i år, sier markedssjef i TINE, Linn Heidi Lunde.

Arild Midthun, Ulf Ulvheim og Gunnar Staalesen.
Arild Midthun, Ulf Ulvheim og Gunnar Staalesen.

Årets krimgåte pryder godt over 27,5 millioner melkekartonger! Det er femte år på rad at Gunnar Staalesen og Arild Midthun tegner og forteller om kriminalmysteriene til Ulf Ulvheim, en snartenkt privatdetektiv med vel så høy oppklaringsprosent som sin kollega Varg Veum.

Også i år er det konkurranse. På tine.no/paskekrim kan man være med å gjette på hvem som kan ha stjålet «Påskegullegget». Hver dag trekkes en tilfeldig vinner blant de som har gjettet riktig, og hovedpremien er en «Sweet»-hjelm designet av freeski-utøveren Aleksander Aurdal som trekkes ut påskeaften.

TINE og Hjelpekorps over hele landet

Røde Kors Hjelpekorps er også del av historien i år. I over ti år har TINE samarbeidet med Røde kors generelt og Hjelpekorpset spesielt.

– Som TINE finnes Hjelpekorpset over hele landet, og mange av TINEs eiere og ansatte er selv frivillige i Hjelpekorpset. De gjør et viktig arbeid, særlig i påsken, og vi er stolte over samarbeidet vi har med dem, sier Lunde.

Generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors takker TINE for støtte til Hjelpekorps-arbeidet, og håper påsketuristene setter pris på de frivillige i påsken.

– Dette er hverdagshelter som år etter år bruker flere tusen timer av egen fritid og ferie for at vi andre skal være trygge i påskefjellet. Det er imponerende og de fortjener en stor takk, sier Havnelid.

God tradisjon

TINE har hatt krim på melkekartongene til påske siden 1997. Også andre kjente, norske krimforfattere har skrevet kriminalhistorier for melkekartongen, blant andre Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Tom Egeland, Kim Småge og Erlend Loe.