Nordmenn kjenner ikke norske osteprodusenter

Nordmenn har ingen anelse om hvor mange norske osteprodusenter som finnes. I Norge finnes det nesten 200 norske osteprodusenter av ulik størrelse. Likevel tror 7 av 10 at det bare finnes under 50 osteprodusenter. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av TINE.

Norsk ostemangfold
Norsk ostemangfold
Kategoridirektør i TINE, Knud Fahrendorff.
Kategoridirektør i TINE, Knud Fahrendorff.

Stadig flere nordmenn ønsker å lære mer om ost, men mange tror at man må til utlandet for å finne god kvalitetsost. En undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av TINE viser at bare én av ti vet at det finnes over 100 forskjellige osteprodusenter i Norge som alle bidrar til et sterkt mangfold i norske matbutikker. Derfor lanserer TINE nå Osteriet: et digitalt magasin laget for å fremme norsk ost.

– Det er ikke så mange som vet at det finnes flere internasjonalt prisbelønte oster i Norge. Vi ønsker å fremme kunnskap rundt norsk ost. Nordmenn spiser mye ost, men mange har betydelig større interesse for, enn kunnskap om, ost, sier Knud Fahrendorff, kategoridirektør i TINE.

Bredt, norsk utvalg

Osteriet.no skal vise frem det brede utvalget av norske oster, både fra TINE og ulike småskalaprodusenter. Det blir også gitt et innblikk i ysteprosessen, praktiske tips om hvordan man kan tilpasse ostefatet til tema og anledning, og informative filmer om blant annet hvordan man skjærer eller oppbevarer de ulike ostetypene.

– Vi hører ofte at utvalget av norske oster er veldig dårlig sammenlignet med utlandet, men det stemmer ikke. Osteriet presenterer det brede utvalget norske oster som finnes fra TINE, men også lokale småskalaprodusenter. Osteriet skal rett og slett være stedet for lett tilgjengelig informasjon, gode historier, oppskrifter og tips om hva du kan spise og drikke sammen med ost, sier Fahrendorff.

Om Osteriet

Et digitalt magasin fra TINE laget for å fremme kjennskap, kunnskap og interesse for ost generelt, og norsk ost spesielt. Her finner du blant annet sesongaktuelle oppskrifter og inspirerende artikler om både kjente og ukjente menneskers forhold til ost.