Melk er tema på Farmen på onsdag 22.10.

Farmen på TV2 går nå inn i sin femte uke. Denne uken er det melka TINE Styrk som har vært med på å definere ukesoppdraget. Melk og melkeprodukter er blant de viktigste proteinkildene til deltakerne på Farmen, og derfor er ukesoppdraget denne uken å lage en proteinrik sjørost.

Deltakerne på Farmen
Foto: TV2
Deltakerne på Farmen Foto: TV2

I tillegg skal de lage en rømme, som de kan bruke sammen med sjørosten for å gi den en ekstra god smak.

Melke TINE Styrk er jo et produkt med 50 % mer protein, ekstra kalsium og tilsatt vitamin D. - Det vi ønsker å belyse gjennom innslaget på Farmen er hvilken fantastisk råvare melk er, og hvordan man kan plukke melkens bestanddeler fra hverandre og sette de sammen igjen til det produktet man ønsker seg, akkurat slik vi har gjort med Styrk, sier ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik.

Hver onsdag har Farmen en magasindel, og førstkommende onsdag blir Farmenseerne med inn på TINE Meieriet Brumunddal. Der tar Gaute en prat med klinisk ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik, og meierisjef Ottar Olden. Vi får også se fine bilder fra produksjonslinja av Styrk.

- Vi vet ikke hvordan det gikk med ukesoppdraget og vi har ikke sett innslaget fra meieriet, så det kan vi ikke si noe om, sier Skjølsvik. Det blir spennende å se hvordan deltakerne håndterer oppgaven, og vi ser fram til å gi melk et ekstra fokus i ett av de mest populære TV-programmene vi har i Norge i dag