TINE på Matstreif og Dyrsku'n

Denne helgen er TINE til stede på både Matstreif og Dyrsku'n. Vi deler ut mange tusen smaksprøver av våre produkter fra OsteCompagniet, VÅR og andre spesialiteter. Både Chevre og VÅR er nominert til «Det norske måltid» og vi venter spent på kåringen av finalistene.

En glad gjeng fra Sunniva Drikker og OsteCompagniet under fjorårets Matstreif.
En glad gjeng fra Sunniva Drikker og OsteCompagniet under fjorårets Matstreif.

Matstreif

Vi er til stede i Matmerks telt, med produkter som er hedret med spesialitetsmerket «Unik Smak»: VÅR, Ridderost og Norske Ostespesialiteter. Gamalosten er også med. Den er merket med «Beskyttet Geografisk Betegnelse».

Meieriet i Vik i Sogn stiller sterkt med fire personer på Matstreif i Oslo. Interessen for Gamalosten er stor, og i helgen vil enda flere få anledning til både å smake og vite mer om Gamalosten.

Spennende med Chevre

– Jeg har siden i fjor gledet meg til å se de entusiastiske, osteinteresserte menneskene, bloggerne og journalistene på Matstreif igjen. Vi er også ekstra spente på å se om Chevre går videre til finalen i Det norske Måltid. Den er nominert i kategorien «årets meieriprodukt», sier senior merkevaresjef Ulrika Tivert Sølvberg i OsteCompagniet.

Finalen finner sted i Stavanger 8. januar 2015. I serien Norske Ostespesialiteter inngår Chevre Naturell, Chevre Original, Balsfjord, Lykle og Snøhetta. Det vil bli offentliggjort på scenen på Rådhusplassen kl. 16 hvilke produkter som går videre til finalen i Det norske Måltid.

Flere merkevarer til stede

– VÅR fruktmost har deltatt på Matstreif i flere år og vi synes det er svært gøy å møte forbrukerne på denne arenaen. I likhet med Chevre er også VÅR eple, kirsebær og aronia nominert til Det norske Måltid som «Årets Det Grønne - bearbeidet». Vi gleder oss til kåringen av finalistene, sier merkevaresjef for VÅR fruktmost, Renate Wiig.

Vi har også noen gamle klassikere med:

– I år er Ridderosten fra Tresfjord på plass for å friste gamle og nye tilhengere, sier Julianna Olsen, merkevaresjef for Ridderost. Ridderosten har vært på markedet siden 1969.

Dyrsku'n

12. - 14. september arrangeres tradisjonsrike Dyrsku'n i Seljord. Norges største handels- og landbruksmesse. Her er det ca 600 utstillere innenfor ulike bransjer og 70 000 personer innom portene. Haukeli meieriet frister med sin Chevre.

– Vi ser frem til dette og regner med stor pågang. Sist vi var med, for to år siden, delte vi ut mellom 12 -og 14 000 smaksprøver, sier meierisjef Hans Nesheim.

Vi håper å se deg der! Eller du kan se NRKs sending her 

Åpningstider
Matstreif: Fre 12-20, lør 10-18
Les mer om Matstreif

Dyrsku'n: fre, lør 9-20, søn 9-18
Dyrsku'n 2014