Koss-gull kåret til beste OL-øyeblikk

Johann Olav Koss sitt skøytegull på 10.000 er kåret til Lillehammer-OLs største øyeblikk i TINEs OL-kåring. Tirsdag ble vinneren offentliggjort.

Johann Olav Koss og Kjetil André Aamodt sammen med sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen. Foto: Veronika Skagestad
Johann Olav Koss og Kjetil André Aamodt sammen med sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen. Foto: Veronika Skagestad

Premien var 50.000 kroner til en valgt veldedig organisasjon. Ikke overraskende valgte Koss «Right To Play», organisasjonen han selv var med å grunnlegge.

− Jeg synes det er veldig stort at folk fortsatt husker den kvelden i Vikingskipet på Hamar i 1994 – 20 år etter. Det var helt klart mitt største OL-minne og er glad for at det gir meg en plattform for å snakke om det jeg er opptatt av nå, nemlig «Right To Play», sier Johann Olav Koss.

Nesten 10.000 har stemt i kåringen som ble gjort på TINEs kampanjeside i løpet av tre uker. Siden har hatt over 29.000 unike besøkende med en gjennomsnittlig besøkstid på nesten tre minutter.

Gode OL-minner

Kåringen av OL-øyeblikk er en del av TINEs OL-kampanje mot Sotsji 2014 – den største OL-kampanjen til TINE siden Lillehammer-OL i 1994. Det var Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus som nominerte de ti beste øyeblikkene som folket kunne stemme på.
− TINE ønsker å være en pådriver for å etablere gode vaner rundt et sunt og variert kosthold, kombinert med fysisk aktivitet gjennom lek og idrett. Vi har i flere tiår støttet de norske OL-deltakerne og derfor ønsket vi å hedre de gode minnene fra Lillehammer-OL, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

De nominerte øyeblikkene:
Johann Olav Koss – Gull 10.000 meter skøyter
Espen Bredesen – Gull normalbakke hopp
Fred Børre Lundberg – Gull kombinert
Lasse Kjus – Gull alpin kombinasjon
Stine Lise Hattestad – Gull kulekjøring
Thomas Alsgaard – Gull 30 km langrenn (fristil)
Bjørn Dæhlie – Gull 15 km langrenn (jaktstart)
Kjetil André Aamodt – Sølv (utfor)

Om kåringen

Aamodt og Kjus’ «Øyeblikk fra Lillehammer» er en kåring gjort i regi av TINE i forbindelse med vår OL-kampanje fram mot OL i Sotsji.

Det ble også kåret tre vinnere av dem som hadde stemt på det største øyeblikket som har fått reise for to personer til OL i Sotsji: Per Øivind Steffensen, Linda Mulstad Hama og Steinar Kjøde.

Kåringen fant sted på TINEs kampanjenettsider og der ser man også vinnerøyeblikket: www.tine.no/OL.