Jarlsberg®: Vital 60-åring til Berlin

I 2016 er det 60 år siden Jarlsberg® så dagens lys. Jubileumsåret starter med å vise frem jubilanten på Grüne Woche i Berlin, som er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv.

 – Det er med stolthet vi viser frem denne fantastiske osten nå når den er 60 år. Merket Jarlsberg® betyr mye for TINE, og den gode smaken betyr mye forbrukere mange steder i verden, sier TINEs eksportdirektør Unni Sjøflot.

Unik smak – unik historie
Historien om Jarlsberg® startet på Norges Landbrukshøyskole i 1950-årene. I 1956 var professor Ole Martin Ystgaard og hans team endelig fornøyd med resultatet etter mye forskning og mange ysteforsøk. Forskergruppen hadde benyttet en blanding av moderne teknologi og gamle osteoppskrifter under utviklingen av den nye osten, som fikk navnet Jarlsberg®. En ost med unik smak, god kvalitet og store hull.

Jarlsberg® - som i dag er en verdenskjent merkevare - distribueres nå i mer enn 15 land. De største markedene er USA og Australia ved siden av Norge. I 2016 regner TINE med å omsette ca. 25 000 tonn rundt i verden.

Åpning ved statsråden
Norges stand på Grüne Woche i Berlin blir offisielt åpnet av Mat- og Landbruksminister Jon Georg Dale den 15. januar. Det er Landbruks- og Matdepartementet som i nært samarbeid med Innovasjon Norge og ambassaden i Berlin står bak Norges satsing på messen. TINEs oster har vært aktive gjester på standen gjennom mange år.

Som vanlig er både Snøfrisk® og Gamalost® foruten brunostene fra TINE med å representere Norge på messen.

– Det er viktig for oss å vise frem unike norske produkter, samt ha nærkontakt med tyske forbrukere for å kunne videreutvikle oss, sier eksportdirektør Unni Sjøflot. 

Lange tradisjoner i Tyskland
– Eksporten til Tyskland startet allerede i 1960-årene og akkurat nå er Tyskland det største eksportmarkedet for Snøfrisk®, noe vi er veldig stolte av, sier Sjøflot.  Den norske standen er godt besøkt, både på grunn av at Norge er et attraktiv reisemål, men det er også mange tyske forbrukere som forventer å finne sine TINE favoritt-produkter på standen.  

For mer info:
Unni Sjøflot, eksportdirektør i TINE, tlf. 90831431
Bente Reklev, meierisjef TINE Meieriet Ørsta, tlf. 95224840
Anne Siri Høiland, direktør produksjon spesial, tlf. 91103672

Internationale Grüne Woche, 15.01. - 24.01.2016
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin