Ingen jul uten TINE Edamer

Knapt noen ost forbindes sterkere med julen enn TINE Edamer. I år har mellom 5-600 tonn av TINEs edamer funnet veien inn i norske hjem. Og 80 prosent av edamersalget foregår i tiden før jul.

Osten egner seg godt som pålegg, i salater, i osteanretninger – og i varme osteretter. Selve ostetypen er fra byen Edam, ikke langt fra Amsterdam. På grunn av lagringsevnen, var den svært populær på lange sjøreiser og i koloniene på 1300-1700-tallet. I Norge har osten vært produsert siden 1890-tallet.

Etter 1900 økte edamerproduksjonen i Norge raskt, og i 1920 var den på over 200 tonn i året. Under krigen gikk produksjonen tilbake, men vokste voldsomt i årene etterpå.

Tåler 6 år
TINE Edamer kan lagres i hele 6 år. Om du ønsker å gjøre dette, kan du legge osten nederst i kjøleskapet og la den ligge der. Da blir den bare enda bedre med årene. Du kan også kjøpe en TINE Edamer Vellagret.

Godt tilbehør
Edamer kan gjerne inntas sammen med annet tilbehør. Sharonfruktkompott, honning, kvede og honningpuré, aprikospuré – og søte frukter og bær fungerer godt sammen med den faste, salte og litt syrlige edameren.

Kilder: «Norsk ost» av Anders Oterholm, Tine.no og Ostecompagniet.no

Siste saker