Hjeltnes og Totland tester chevre

Heine Totland og Arne Hjeltnes fortsetter sin reise rundt i Norge for å finne den beste norske maten, drikkevaren og de beste råvarene i TV2-serien «Det norske måltid». Tirsdag besøkte de TINE Meieriet Haukeli.

Heine Totland, meierisjef Hans Nesheim og Arne Hjeltnes under TV-opptak på TINE Meieriet Haukeli. Foto: Ulrika T. Sølvberg
Heine Totland, meierisjef Hans Nesheim og Arne Hjeltnes under TV-opptak på TINE Meieriet Haukeli. Foto: Ulrika T. Sølvberg

Kokken Per Ivar Berge fra Vianvang lager kulinariske høydepunkter av det gutta finner. Den populære serien er tilbake på skjermene TV2 i høst.

Tirsdag 24. september dro de til fjells for å besøke TINE Meieriet Haukeli i Telemark, som lager bl.a. Chevre Original og Chevre Naturell. Her lærte de hvordan chevren lages og nytes. Ostene er et resultat av unikt håndverk, og etter sigende er det bare de 12 ysterne på Haukeli som behersker denne spesielle produksjonsmetoden nord for Paris.
– Vi vet jo at vi har førsteklasses produkter og er stolte over å vise dem fram til Hjeltnes og Totland, sier meierisjef på Haukeli, Hans Nesheim.

En serie med norske ostespesialiteter

Chevre Original og Chevre Naturell fra meieriet på Haukeli er med i den nye serien Norske Ostespesialiteter. Alle er produsert på førsteklasses geitemelk og er hedret med Spesialitet-merket for Unik Smak. Ostespesialitetene representerer på hver sin måte unike lokale råvarer, nedarvet kunnskap om ysting og moderne smaker.

De siste årene har geitemelkprodusentene jobbet mye med kvaliteten på melka, og det er deres arbeid med råvaren som nå også åpner for en helt ny verden av oster.

– Geitost smaker ikke lenger som den gjorde før, og trenger ikke lenger å være ensbetydende med tradisjonell norsk brunost eller noe som kommer fra Frankrike. Nå får man både Chevre fra Haukeli og Camembert fra Dovre, sier senior merkevaresjef i OsteCompagniet, Ulrika Tivert Sølvberg.

Kontakt
Hans Nesheim, meierisjef TINE Meieriet Haukeli,
tlf. 975 81 791, e-post hans.nesheim@tine.no

Ulrika Tivert Sølvberg, senior merkevaresjef i OsteCompagniet, TINE Gruppa,
tlf. 924 20 639, e-post ulrika.tivert.solvberg@tine.no