Hjelpekorpset i TINEs påskekrim

For 18. år på rad prydes TINEs melkekartonger til påske med en krimgåte. Historien er i år laget i samarbeid med Røde Kors, og Hjelpekorpset får en viktig rolle i handlingen. Kriminalhistorien er skrevet av Gunnar Staalesen i samarbeid med Donald Duck-tegner Arild Midthun.

Påskekrimskaperne Arild Midthun og Gunnar Staalesen.
Påskekrimskaperne Arild Midthun og Gunnar Staalesen.

I ti år har TINE vært stolt samarbeidspartner med Norges Røde Kors og har støttet Hjelpekorpset spesielt.

– Hjelpekorps finnes over hele landet, og mange av TINEs eiere og ansatte er selv frivillige i Hjelpekorpset. Derfor har det vært naturlig for oss å støtte det gode arbeidet som nedlegges her, sier Bjørn Malm, leder for samfunnsansvar i TINE.

Svimlende opplag
Årets krimgåte pryder godt over 27,5 millioner melkekartonger! Det er fjerde år på rad at Gunnar Staalesen og Arild Midthun tegner og forteller om kriminalmysteriene til Ulf Ulvheim, en snartenkt privatdetektiv med vel så høy oppklaringsprosent som sin kollega Varg Veum.

– Det er en morsom utfordring å komprimere en hel kriminalgåte til noen få tegneserieruter, og at Hjelpekorpset er med gjør det mer troverdig, sier Staalesen.

 – Jeg har selv vært med i Oslo Hjelpekorps og jeg er virkelig imponert over den frivillige innsatsen som legges ned av hjelpekorpsene rundt i landet for å sikre god beredskap i fjellheimen, sier Midthun.

Frivilligheten
Generalsekretær Åsne Havnelid i Norges Røde Kors takker TINE for bistand til Hjelpekorps-arbeidet, og håper påsketuristene tar de frivillige godt i mot.

– Mange tror at de frivillige får lønn, men dette stemmer ikke. Alle som er på vakt i påsken bruker sin egen ferie på å være tilstede for andre, forteller Havnelid, og oppfordrer alle som møter frivillige til å vise at de er satt pris på, sier Havnelid.

God tradisjon
TINE har hatt krim på melkekartongene til påske siden 1997. Også andre kjente, norske krimforfattere har skrevet kriminalhistorier for melkekartongen, blant andre Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Tom Egeland, Kim Småge og Erlend Loe.