Her er Årets Gourmetgeit 2015

Det var Helle Øder Valebrokk fra bloggen Helles Kitchen som gikk til topps i den prestisjefylte burgerkampen på Burger Joint i går ettermiddag. Juryen mente at hennes bruk av både TINE Lettrømme fra Nord og andre spennende ingredienser, løftet burgeren til nye høyder.

Bevæpnet med en klassisk burger fra Burger Joint, selvvalgt tilbehør og en boks TINE Lettrømme fra Nord, gikk 8 bloggere løs på utfordringen om å skape en gourmet-variant av en hverdagsrett. Juryen, bestående av Jimmy Øien fra kokkelandslaget, Ann Vestgren kjøkkensjef på Burger Joint og Alexander Nilsen matfaglig fra TINE, hadde ingen enkel oppgave med å kåre en vinner blant bidragene.

- Bloggerne har virkelig tatt utfordringen på strak arm, og har skapt spennende smaker med gode råvarer. Alle burgerne smakte godt, og vi må berømme alle sammen for å ha skapt gjennomtenkte og velkomponerte retter, sa Alexander Nilsen.

Det lille ekstra
Målet var å vise hvordan TINE Lettrømme fra Nord er en ingrediens som kan løfte en hverdagsrett fra godt til goat’a have it. Oppskriften på vinnerburgeren legges ut på TINE MatSans, i tillegg til at den blir Månedens burger hos Burger Joint i hele desember.

Vinnerkokken Helle Øder Valebrokk hadde hentet inspirasjon fra sine danske aner, og serverte en deilig, dansk fristelse. Burgeren hennes hadde «æbleflæsk» i form av surret løk, timian og epler med geiterømmen. I tillegg hadde hun brukt baconsmuler, spinatblader for farge, tynne rå epleskiver og frityrstekte skiver av jordskokk. Burgeren var krydret med steinsoppulver.

- Det er gøy at en moderne vri på en dansk juletradisjonsrett klarer å vinne en burgerkonkurranse i Norge. Det er nok kombinasjonen av den spennende geiterømmen, krønsj fra jordskokkchipsene og steinsoppulver som ga en fin totalopplevelse. Flaks også at jeg er halvt dansk og var i Køben i helga og samlet inspirasjon. Med så mange fantastisk spennende burgere i konkurransen, er jeg fremdeles litt i sjokk at det var min burger som vant, sier hun.

Imponerte juryen
Helles danske juleburger falt altså i smak hos juryen, som kåret den til kveldens beste.

- Kombinasjonen av smaker var særdeles heldig, og bruken av TINE Lettrømme fra Nord var både godt motivert og fantasifull.  Dette er en burger som gir juleassosiasjoner, og det passer jo bra når denne skal være Månedens burger i desember, sier jurymedlem Alexander Nilsen.