Hardangerjuice til ribba og pinnekjøttet

-Hardangerjuicen har den perfekte kombinasjonen av syre og sødme, som gjør den strålende til norsk julemat, sier en av Norges mest kjente vinkelnere, Ken C. Engebretsen.

Engebretsen er også leder av Norsk Sommelier Utdannelse (http://www.vinkelneren.no/), og mener juicen er et godt alternativ til alkoholholdig drikke i høytiden.

Fordi eplehøsten ble forsinket av kaldt sommervær, blir 2015-årgangen definitivt en eksklusiv årgang. Sesongen for juicen strekker seg bare fra september til januar, og det er stor etterspørsel etter de dyrebare dråpene.


SunnivaPremium Eplejuice frå HardangerJubilant

Sunniva Eplejuice frå Hardanger er forskjellig fra år til år, det er det som gjør produktet så spennende. Naturen setter sitt særpreg på epleavlingen, og denne sesongen har vært preget av kaldt forsommerklima, men med en solrik høst. Det gir en særegen smak på årets Hardangerjuice. For øvrig feirer Hardangerjuicen sitt 15-årsjubileum denne høsten.

Eplegløgg
Hardangerjuicen har flere bruksområder enn som et drikkealternativ til julematen. I tillegtil å passe både til frokost og middag, så gjør den seg også ypperlig i en alkoholfri gløgg. Slik går du fram for å lage den:

1 l Sunniva Eplejuice frå Hardanger
1/2 ingefærrot
1 stk kanelstang
2 stk nellik
1/2 ts kardemomme

Varmes opp i ei gryte - skal ikke koke. La eplegløggen trekke i 10-15 minutter

God jul!