Forbrukerinteressene er viktigst

Dersom Konkurransetilsynet helt eller delvis godkjenner ICA/NorgesGruppen-samarbeidet, starter COOP Norge Handel og REMA 1000 et felles innkjøpsselskap. Det kom frem på en pressekonferanse fredag.

Avtalen mellom COOP Norge Handel og REMA 1000 er signert, og innkjøpsselskapet har fått navnet CORE

Foto: Naeringslivsavisa.no
Avtalen mellom COOP Norge Handel og REMA 1000 er signert, og innkjøpsselskapet har fått navnet CORE Foto: Naeringslivsavisa.no

- TINE mener forbrukerinteressene er viktigst i dette spørsmålet og vi deler de bekymringer som Dagligvareleverandørenes forening uttrykker for konkurransesituasjonen i verdikjeden for mat. Vi forventer at Konkurransetilsynet hensyntar den nye situasjonen som har oppstått når de gjør sine helhetsvurderinger av konkurranseforholdene i det norske dagligvaremarkedet, sier kommunikasjonssjef Øystein Knoph.

Avtalen mellom COOP Norge Handel og REMA 1000 er signert, og innkjøpsselskapet har fått navnet CORE. Det vil eies 50/50 prosent av de to partene.

- Vi har inngått avtalen for å sikre vår konkurransekraft og forbrukernes interesser i en dagligvarebransje med stadig skjevere konkurranse. Gjennom et felles innkjøpsselskap kan vi fremforhandle innkjøpspriser og -betingelser som sikrer at vi fortsatt kan konkurrere hardt om kundene, sier administrerende direktør Svein Fanebust i COOP Norge Handel og administrerende direktør Ole Robert Reitan i REMA 1000 i en pressemelding.