Få smaken på noe nytt

Som vanlig er TINE til stede på Gladmat-festivalen som arrangeres i Stavanger 23. – 26. juli 2014. Tema for i år er «Få smaken på noe nytt» og TINEs telt er delt i to: ett Jarlsberg®-telt og ett telt med smakskurs for barn.

TINE og Jarlsberg® finner du på stand 54 på Gladmaten. Foto: Martine Mathisen
TINE og Jarlsberg® finner du på stand 54 på Gladmaten. Foto: Martine Mathisen

I Jarlsberg®-teltet er det utsalg av forskjellige sandwicher og drikke fra TINE og Sunniva Drikker. Det vil også være en kokkekonkurranse på hovedscenen fredag, hvor de konkurrerer om å lage den beste sandwichen med Jarlsberg®. Ved hjelp av en laghjelper vil de bli bedømt i henhold til både smak og presentasjon.

Gratis smakskurs for barn

Det skal også holdes fire smakskurs for barn mellom 6-12 år. Her lærer barna mer om smak og hvordan smaker henger sammen. De får utdelt en kokkehatt, mens de lager sin egen sandwich. Den får de med seg hjem, sammen med et drikkeprodukt fra TINE.

 – Mat smaker søtt, salt, bittert, surt eller umami. For å kunne lage mat, er det viktig å vite hvordan smakene fungerer, enten alene eller sammen. På kurset får barna selv bestemme hvilke smaker de skal ha på sandwichen. Her er det matglede og læring i fokus, sier Oda Smeby Christensen, matfaglig rådgiver i TINE.

Om TINEs smakskurs for barn:
Varighet: 30 minutter
Antall barn per kurs: 8
Alder: 6-12 år
Antall kurs per dag: kl. 13, kl.14, kl. 16 og kl. 17
Påmelding fortløpende i TINE sitt telt (stand 54). Kurset er gratis.