Enklere for forbruker å ta sunnere valg

Visste du at TINE tilbyr nøkkelhull- eller lettere varianter i alle de store kategoriene våre? Ønsker du å leve sunnere skal TINE bidra ved å merke alle produkter som oppfyller kravene med nøkkelhullsmerket.

TINE Yoghurt Mild Vanilje
TINE Yoghurt Mild Vanilje

Vi spiser for mye sukker, salt og mettet fett samt for lite fiber i forhold til kostholdsanbefalingene. De nordiske myndighetene jobber for å redusere inntaket av disse næringsstoffene for å bidra til en bedre folkehelse og en redusert risiko for livsstilssykdommer. Ett av tiltakene for å nå dette målet er merkeordning Nøkkelhull som skal gjøre det lettere for oss å velge sunnere matvarer.

TINE støtter oppunder Nøkkelhull

– For TINE er det viktig å bidra til at forbrukerne får kunnskap slik at de kan sette sammen et sunt og balansert kosthold. I så måte er nøkkelhullmerket et godt hjelpemiddel. Vi har besluttet at alle våre produkter som oppfyller vilkår for nøkkelhull skal merkes, og i all utvikling blir nye produkter vurdert opp mot disse. Dette som et ledd i at vi ønsker å gjøre det enklere for forbruker å ta sunne og informerte matvarevalg, sier Kathrine Mo, markedsdirektør i TINE.

Først ute med nøkkelhull på yoghurt

Fordelen med nøkkelhullsordningen er at det er enkelt og lett forståelig for alle. I dag tilbyr vi 13 ulike nøkkelhullsmerkede produkter innenfor de store kategoriene, ost, melk, yoghurt og cottage cheese. Visste du at TINE var den første til å lansere en serie nøkkelhullsmerket yoghurt?

Prosessen med å utvikle disse yoghurtene er krevende, da kriteriene for nøkkelhullsmerking er svært strenge for syrnede melkeprodukter som yoghurt. Derfor var det utfordrende og lage en fruktyoghurt med god smak innenfor gjeldende kriterier, men etter mange runder med smaking kom vi fram til en enda bedre yoghurt. Den heter TINE Yoghurt Mild Vanilje.

Så ønsker du å velge litt sunnere, se etter nøkkelhullet i butikken.