Endelig lanserer TINE Norges første laktosefrie Cottage Cheese

Det er stor etterspørsel etter laktosefrie produkter, og Cottage Cheese er produktet som står øverst på ønskelisten hos det norske folk. Derfor lanserer TINE laktosefri Cottage Cheese mager. Nyvinningen finner du i butikk fra 16.september.

I Norge har to til tre prosent av befolkningen diagnosen laktoseintoleranse. Det vil si nedsatt evne til å fordøye melkesukker. I tillegg mener stadig flere at de reagerer på vanlig melk, og at de tåler laktosefrie produkter bedre. Derfor er produktene populære blant langt flere enn de som har diagnosen laktoseintoleranse. Etter forbrukerens ønske utvides nå serien med laktosefri Cottage Cheese mager.

Vinner på allsidighet

Laktosefrie produkter fra TINE er lik de vanlige meieriproduktene, bare helt uten laktose. Derfor kan de brukes på samme måte. Forbrukerne trenger ikke bekymre seg for at produktene er tyntflytende eller at de korner og skiller seg.

– De laktosefrie produktene gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes. Den laktosefrie Cottage Cheesen smaker like godt og er rik på protein og kalsium, akkurat som den vanlige Cottage Cheesen. I tillegg har den magre osten kun 2 prosent fett, sier leder for Ernæringsavdelingen i TINE, Kirsti Wettre Brønner.

Cottage Cheese passer perfekt til både frokost og mellommåltid. Osten smaker godt som pålegg, til baking, til salater, i desserter eller den kan nytes som den er - gjerne med litt hakkede nøtter og friske bær. I tillegg kan den brukes i populære middagsretter som lasagne og taco, i smoothie eller i den trendy kjøleskapsgrøten. Den er med andre ord en allsidig ost som passer til de fleste kombinasjoner.

Økt salg av laktosefrie produkter

Selv om salget av laktosefrie produkter utgjør en liten andel av totalsalget til TINE er dette likevel spesielt viktig for noen av forbrukerne. Salget av laktosefrie produkter har også økt betraktelig de siste 12 månedene. TINE har en rekke produkter som egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse.

– I dag er meieriprodukter den største kilden til kalsium i norsk kosthold, og står for ca. 70 prosent av kalsiuminntaket. Med et variert utvalg av laktosefrie produkter trenger ikke personer med laktoseintoleranse bytte ut meieriprodukter, avslutter Wettre Brønner.

Siste saker