Styreleder i TINE , Marit Haugen, (t.v.) stod for utdelinga av dyrevelferdsprisen til Vidar Nybu og Marianne Rønning. (Foto: Øystein Syrstad, TINE)

Dyrevelferdspris til geitebønder på Kvikne

Marianne Rønning og Vidar Nybu på Kvikne i Tynset kommune har fått TINEs dyrevelferdspris. I juryens begrunnelse heter det at de viser stor kjærlighet, respekt og omtanke for dyra.

Marianne og Vidar driver et geitebruk med 150 melkegeiter, kje og bukker.

God dyrevelferd i en bærekraftig produksjon
TINE ønsker med denne prisen å hedre dyktige produsenter som i særlig grad vektlegger god dyrevelferd i en bærekraftig husdyrproduksjon.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at prisvinnerne har et veldrevet bruk der produksjonen er godt tilpassa ressursgrunnlaget. Alle dyr blir sett og ivaretatt med stor omsorg og kunnskap.

Viser kjærlighet og respekt
Prisvinnerne tenker forebygging og har gode rutiner for alle områder i drifta som har betydning for helse og dyrevelferd.

Marianne og Vidar viser stor kjærlighet, respekt og omtanke for dyra sine. De formidler budskapet om dyrevelferd, bærekraft, samvirke og den verdikjeden de representerer på en ærlig og troverdig måte.

Geitene er ute hele året
Melkegeitene får lufte seg også om vinteren, så lenge temperaturen ikke går under 25 minus. Vidar måker store snøhauger der geitene kan leike. Om sommeren går bukkene i utmark med digitale klaver, og om vinteren i romslige binger kalt «Bukkebo».

Alle geitekillingene fôres opp
Killingene har egne heimesnekra klatrestativ i fjøset der de kan boltre seg. Alle killinger fôres fram, enten til slakt eller til melkeproduksjon. Hvert liv, kort eller langt, har en verdi.

Utdelinga av prisen fant sted på Lillestrøm der TINEs produsentlagsledere fra hele landet var samlet. Prisen består av et grafisk trykk av den kjente kunstneren Håkon Bleken.

Vedlegg:

Siste saker