Applaus for gymlærer Bjørgen

Elevene i klasse 9C ved Stokkan ungdomsskole i Stjørdal sperre først opp øynene, før både jubel og applaus brøt løs. For inn i gymsalen, helt overraskende, kom skidronning Marit Bjørgen, kledd i treningstøy, klar for en time hard gymnastikk med klassen som vant årets TINEstafett.

Marit Bjørgen viser en måte hvordan mavemusklene kan trenes.
Marit Bjørgen viser en måte hvordan mavemusklene kan trenes.
Eirin Dalen Byberg og Markus Nordgård Fossland har nettopp avsluttet en uforglemmelig gymtime med verdens beste, kvinnelige skiløper som lærer.
Eirin Dalen Byberg og Markus Nordgård Fossland har nettopp avsluttet en uforglemmelig gymtime med verdens beste, kvinnelige skiløper som lærer.

 Det er tirsdag formiddag, klokka er 12. Elevene tror de går til en vanlig gymtime. De vet ikke at foran dem venter 45 minutter hard trening ledet av en vikarlærer. Kroppsøving med Marit Bjørgen er førstepremien i årets TINE-stafett.

Hard styrketrening
I forkant av timen innrømmer Marit at hun er litt spent. Gymlærer for 28 ungdommer har hun ikke mye erfaring med. For som hun sier, - jeg trener mest alene.
De neste 45 minuttene blir ikke noe hvilehjem for elevene. Etter oppvarming med variert løping og ballspill, følger styrketrening i sirkelløype, seks poster som skal kjøres gjennom tre ganger. Det er tydelig at dette er hardere kost enn elevene er vant til. Det er mage rødsprengte ansikter, pusting og pesing, svette som renner. Hele tiden kommer det oppmuntrende tilrop fra Rognesekspressen.

Råbra premie
-Sykt artig å gjøre noe annerledes, forsikrer Markus Nordgård Fossland, som er glad for å møte sitt idol. Han sier gymtimen med Marit Bjørgen er en råbra premie for innsatsen i TINE-stafetten.
-Tøft, men morsomt. Styrketreninga var hardest, er dommen fra Eirin Dalen Byberg etter endt økt. Deretter haster hun bort til autografkøen blant medelevene for å sikre seg Marit Bjørgens navntrekk enten det er på  treningstrøya, joggeskoene eller underarmen.

Frokosten er viktig
Men før journalistene får svar på sine spørsmål og elevene har sikret seg autografer, legger Marit inn et budskap om hvor viktig det er med godt kosthold kombinert med fysisk aktivitet. Frokost, gjerne med melk og brød er, er en god start på dagen. På spørsmål fra Marit hvor mange som spiser frokost, er svaret som ventet. Langt fra alle starter dagen med et godt måltid.