3,6 mill. kremfløte til jul

Når julekvelden nærmer seg går fløtesalget i været. Tall fra TINE viser at over 1,5 millioner kartonger med kremfløte blir solgt fredagen før jul. Til sammen kommer nordmenn til å kjøpe 1,2 millioner liter kremfløte i løpet av den kommende uken. Det tilsvarer 3,6 millioner kremfløtekartonger.

Har du husket å kjøpe TINE Kremfløte til jul?
Har du husket å kjøpe TINE Kremfløte til jul?

− Julen tilbringes ofte med familie og venner. Mange bruker litt ekstra tid på å tilberede god mat med ekte og naturlige råvarer. Og så har vi jo lov til å unne oss det lille ekstra i høytidene. Det merker vi på salget av TINE Kremfløte, sier kategoridirektør Pernilla Siberg Nakken.

Salgstopp i uke 51

En gjennomsnittsuke selger TINE litt over 400 000 liter kremfløte, men ved høytider som påske, 17. mai og om sommeren går salget drastisk opp. Likevel er det ingen salgsuke som topper uke 51. Da går kremfløten på høykant.

− Mange vil kose seg ekstra i romjulen med søt bakst, en god saus eller en god dessert, sier Siberg Nakken.

Tradisjon foran trend

Salget av kremfløte var spesielt høyt i lavkarbo-årene 2011 og 2012. Nå ønsker stadig flere forbrukere lettere produkter med mer protein, som TINE Kesam og TINE Cottage Cheese. Selv om det har gått på bekostning av kremfløtesalget, ser man ikke store forskjeller i julen.

– Julen er tiden for tradisjoner, og er ikke like preget av mattrendene som til en hver tid råder, sier Siberg Nakken.