3,5 millioner liter fløte til jul

Nordmenn sparer ikke på fløten når julen skal feires. Over 3,5 millioner liter fløte leveres ut fra TINE i desember. Det er rundt 30 prosent mer enn andre måneder.

-Desember og jul er tid for fest og familiesamvær. Fløte er kraftig kost, men julen representerer nok for mange en hyggelig unntakstilstand, hvor fløte blir en naturlig ingrediens eller tilbehør. Det er vel få av oss som sitter og teller kalorier mens vi koser oss med julemat og desserter, sier Pernilla Siberg Nakken, kategoridirektør i TINE.

Bredt bruksområde
Fløte - eller fløyte - er den fettrike delen av melken, og framstilles ved separering av melk fra ku. Fløte kan brukes blant annet i supper, sauser og desserter. Fløte kan også brukes som den er, for eksempel til frisk frukt og bær, men kan også piskes til krem.

Flere typer fløte
Det er flere typer fløte å få kjøpt: Kremfløte har høyt fettinnhold og kan piskes til krem. Matfløte er et annet fløteprodukt som egner seg godt når man skal lage supper og sauser. Denne fløten kan ikke piskes til krem. Det kan heller ikke kaffefløte.

TINE tilbyr eller også laktosefri fløte og økologisk kremfløte.

Det er ikke bare fløte det går mye av i julen. Også ost og vaniljesaus er populært, men her er ikke sesongvariasjonene like store. I løpet av desember leverer TINE ut rundt 4,3 millioner kg med hvitost – og over 300 000 liter vaniljesaus.