Årets kokk 2015

Christopher Davidsen ble tirsdag kveld kåret til Årets kokk 2015 og skal dermed representere Norge i Bocuse d'Or Europe i Ungarn neste år og i Bocuse d'Or i Lyon i 2017.

En jublende glad vinner av Årets kokk 2015
En jublende glad vinner av Årets kokk 2015
Pallen i Årets kokk 2015: fra venstre sølvvinner Christian André Pettersen, gullvinner Christopher Davidsen og bronsevinner Øyvind Bøe Dalelv. Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/Horecanytt.no.
Pallen i Årets kokk 2015: fra venstre sølvvinner Christian André Pettersen, gullvinner Christopher Davidsen og bronsevinner Øyvind Bøe Dalelv. Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/Horecanytt.no.

TINE er en stolt samarbeidspartner med Stiftelsen Bocuse d’Or Norge (BOCN). TINE har sponset konkurransekokkene i årevis og har et godt samarbeide med BOCN.

Tirsdag kveld ble den store kokkekonkurransen Årets kokk avholdt i Mathallen i Oslo. Det var knyttet stor spenning til hvem av de seks dyktige kokkene som ville gå av med seieren. Årets finalister var Jan-Erik Hauge ved Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, Adam Schive Bjerck ved BARE Restaurant i Bergen, Øyvind Bøe Dalelv ved Statholdergaarden i Oslo, Adrian Løvold fra Storfosna Gods i Trondheim, Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger og Christopher Davidsen ved Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim. Sistnevnte kan nå altså smykke seg med tittelen Årets kokk 2015.

Sølvet gikk til Christian André Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv kom på tredjeplass. Dalelv vant prisen for retten med best identitet.

Trippel seier

Laget fra Restaurant Søstrene Karlsen bestod, i tillegg til Davidsen, av coach Karl Erik Pallesen og commis Håvard Werkland. Werkland ble kåret til beste commis og laget vant også Ganefryd-konkurransen - så de tre lagkameratene kunne juble over hele tre seire tirsdag kveld. 

Kronprinsen på besøk

Lise Finckenhagen og Arne Hjeltnes var årets konferansierer, og det var et fullpakket program for arrangementet. Kokkeleringen startet i kjøkken nr.1 kl. 10:00 og deretter startet en ny kandidat hvert tiende minutt. Da var konkurransen i gang for fullt og finalistene jobbet på spreng gjennom hele dagen frem til premieseremonien som fant sted tirsdag kveld. Etter hvert som rettene var klare, ble de presentert for dommerbordet. Årets dommerbord var et stjernelag av mesterkokker - les om dommerlaget på Bocusedornorge.no. H.K.H Kronprins Haakon kom på besøk og var til stede under kåringen. 

Hoppende glad gullvinner

Davidsen jublet da seieren var et faktum, og han klarte ikke å holde gledestårerne tilbake .

- Det har vært en lang og til dels kronglete ferd til dit jeg kom i dag, og jeg vil takke alle som har hjulpet meg gjennom alle år, sa han til Horecanytt.no. Rett etter at han ble utropt som vinner hoppet en lykkelig Årets kokk 2015 dansende bort til datteren og kona.