Direktør for kommunikasjon og bærekraft i TINE, Lars Galtung, med de nye julekartongene

TINE samler landet rundt byens dyr på årets julekartonger

TINEs første april-spøk for 2018 lanserte urbane dyr og hagegnomer som heltene på julekartongene: Det er lenge til jul, men etter ulvekrangelen i fjor med fjøsnissen som gissel, ønsker TINE å samle landet i jula 2018 med et nytt julekonsept.

– Det ble for mye ståhei, så nå permitteres både ville dyr og fjøsnissen. Vi er derfor svært stolte av å presentere årets julekartong som vi håper vil samle folket i julestria, sier direktør for kommunikasjon og bærekraft i TINE, Lars Galtung.

Urbane dyr får hovedrollen

Veldig mange nordmenn glemmer at det finnes et mangfold av dyr som har tilpasset seg miljøet i sentrumsnære strøk, det vil TINE gjøre noe med på årets julekartong.  Kartongene vil prydes av dyr og eventyrskikkelser som folk omgås i større grad enn de skikkelsene vi hadde på kartongen i 2017.

– Vi har gjort undersøkelser som viser at bydeler som Grünerløkka, Sagene og Torshov har en betydelig bestand av både grevling, due, måke, ekorn, røyskatt og vill huskatt, og mener dette vil danne en spennende arena å ta ut julehistoriene på.

Fjøsnissen får julefri og vil bli erstattet av Hagegnomen som hovedperson i julefortellingen på tv og nett. Hagegnomen har i likhet med Fjøsnissen fått en egen instagramkonto der forbrukere kan se hva han holder på med frem mot jul. Følg ham på @hagegnom1 på Instagram. 

– Hagegnomen får en tilsvarende rolle som Fjøsnissen, men vil være en enda frekkere type med preg av storbyens tempo og miljø, sier Galtung.

Liten bevissthet

Julen er en tid der man ofte viser ekstra omsorg for hverandre, men dyrene i urbane strøk blir ofte glemt. Selv om disse dyrene er tilpasningsdyktige, tåler betydelig forurensning og stor trafikk, er det behov for renere luft i byene for både dyr og mennesker.

­– TINEs mål om klimanøytral transport i 2025 vil bidra til at de urbane dyra kan få enda bedre levekår, noe vi håper tilhengere og motstandere av fjorårets kartong kan glede seg over, sier han.