Børsmelding TINE Gruppa 3.kvartal 2017:Svakere salgsutvikling

TINE Gruppa hadde salgsinntekter på 5.472 millioner kroner i tredje kvartal, en nedgang på 1,8 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet var 436 millioner kroner, 98 millioner kroner svakere enn samme periode i fjor.

Tredje kvartal var preget av tilbakegang i salget i de fleste kategoriene TINE var tilstede. Hittil i år var salgsinntektene 16.316 millioner kroner, en reduksjon på 0,2 prosent fra fjoråret. Så langt i år var driftsresultatet 1 257 millioner kroner, 152 millioner kroner svakere enn samme periode i fjor.
Den svakere salgsutviklingen i kvartalet, samt økte driftskostnader sammenlignet med samme periode i fjor, påvirket driftsresultatet negativt.

— Vi kan ikke si oss fornøyde med at TINE har så svak salgs- og resultatutvikling. Vi ser at vi taper andeler og det er krevende å tilpasse kostnadene løpende når vi selger mindre. I begynnelsen av oktober iverksatte vi derfor ulike større tiltak for å styrke konkurransekraften vår det neste året. Vi har et mål om å hente kostnadsforbedringer på minimum 450 millioner kroner i 2018. Vi vil fortsatt ha en sterk satsing på innovasjon fremover,
sier konsernsjef Hanne Refsholt i TINE.

Les hele børsmeldinga for TINE Gruppa 3. kvartal 2017