Smelteost i pølse

Smelteost

TINE Ingrediens tilbyr smelteoster produsert med utgangspunkt i de kjente TINE hvitostene. Hvitostene smeltes i en spesiell prosess, og vi oppnår smelteoster med noen andre egenskaper enn vi ser hos de opprinnelige hvitostene.

Smeltost
Art. nr, Produkt Emballasje
2119 TINE Taffel spesial ternet 2x5 kg
2500 TINE Taffel Norvegia® 3,8 kg

Les mer om bestilling av våre produkter her

De ulike smelteostene er forskjellige i smak og smelteegenskaper. Sammenlignet med standard hvitost, vil smelteost holde fasongen bedre og medvirke til en jevnere temperatur i sluttproduktet ved oppvarming. TINE Taffel smelter vesentlig mindre ved oppvarming enn TINE Taffel Norvegia®. Dette gjør produktet ekstra godt egnet i farseprodukter der det gir en fin tekstur.

 Farseprodukter av kjøtt og fisk er produkter der smelteost kan anvendes til fordel for standard hvitost. I en ostepølse med hvitost, kan ostebitene oppleves som betydelig varmere enn resten av pølsen, og ikke minst, kan den oppleves som flytende. Kanskje så flytende at det blir en liten utfordring å spise pølsen. Nettopp dette kan en unngå med smelteost; osten vil ikke bli så varm og den vil holde fasongen slik at den bedre synes i pølsene som definerte biter.

En smelteost vil tåle perioder med lagring i romtemperatur

TINE Taffel spesial er produsert med utgangspunkt i hvitost (Jarlsberg® og Norvegia®). I prosessen tilsettes vann, melkeprotein, smeltesalt, melkefett og surhetsregulerende middel.

TINE Taffel Norvegia® er produsert med utgangspunkt i hvitost (Norvegia®, Jarlsberg®). I prosessen tilsettesvann, smeltesalt, melkeprotein, melkefett og surhetsregulerende middel.