Smørblide bakevarer på Gladmat 2018

Både temperaturen og tempoet var høyt i bakeriet, da det skulle forberedes og produseres til årets Gladmat 2018.

Joakim Rødsmoen salgskonsulent i TINE Partner industri, bisto bakeriene med bakingen under årets Gladmat, som er en av nordens største matfestivaler. Bakeribedriften Arne johannesen og Jærbakeren hadde 15 meter lang stand nede i Vågen, hvor de presenterte og solgte sine produkter.

 I år ble det produsert opp ca 1000 enheter av søte/salte knuter hver dag, og alle produktene ble utsolgt. Ingen av disse produktene er revolusjonerende, men heller "back to basic" kan Joakim  fortelle. "Vi ser et potensiale for å øke kompetansen i bakernorge på hvorfor og hvrodan man benytter ulike ingredienser inn i bakervarer og hvilke egenskaper de har."

TINE Partner industri har de tre siste årene deltatt med praktisk jobbing der bakevarer med TINE ingredienser får sin plass på standen til kunden. Joakim  sier dette gir TINE en unik mulighet for å presentere gode norske råvarer som  smør, melk og ost inn i ulike bakervarer. Fjorårets Gladmat resulterte i at TINE Partner Industri videreutviklet ett nytt produkt med Nærbakst avd frysjaveien som de i dag kaller Bakemestern`s knute/bolle.

Du kan lese mer om  våre produkter her

Salt hvetedeig med smør og melk (pain de mie). Bakefast ostesaus fra TINE som base. Rød pesto (brent/bakt paprika, hvitløk, pinnekjerner, olje, Gran biraghi), revet Jarlsberg® og sesam på toppen.

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2018 arrangeres festivalen for 21. år på rad. Les mer om Gladmat 2018