To ansatte i TINE mottar gullpris for ostepølse med Jarlsberg®
Reidar Pettersen i TINE Ingrediens, sammen med vinneren av "Snadderpølse med ost", som i år gikk til kjøtt og slakterbedriften Jens Eide

Gull til ostepølse med Jarlsberg®

Det ble gull til ostepølse med Jarlsberg® under årets NM i kjøttprodukter 2018.Den beste grillmaten, bacon, pølser, spekepølser og spekekjøtt ble kåret da Kjøtt- og Fjørfebransjens Servicekontor arrangerte NM i Kjøttprodukter.

I år var 565 produkter påmeldt, og det var spesielt fokus på grillprodukter og spekemat. Hele 194 forskjellige pølser ble bedømt, men bare 45 pølser oppnådde medalje. Interessen for mesterskapet har aldri vært høyere, og det var rekorddeltakelse for antall produkter som ble påmeldt.

TINE Ingrediens delte blant annet ut pris i klassen "Snadderpølse med ost", og gullet gikk til Ostepølsen fra Jens Eide As og Jacobs utvalgte ostepølse fra Unil AS.

I år ønsket TINE Ingrediens å gjøre ekstra stas på vinnern av den beste ostepølsa.  Ekstra hyggelig var det da at vinneren fra Jens Eide hadde vår kjære Jarlsberg® som ingrediens. Denne pølsa fikk full score. Null trekk.

Stolt vinner av den beste ostepølsa

Dommerne sa følgende om pølsen: "Fristende ostepølse, velbalansert kjøtt-, krydder-og ostesmak. Ostebitene er passe store, slik at osten ikke renner ut". Vinnerne mottok også en vandrepokal fra TINE Ingrediens og ble invitert med på en inspirasjonstur i "ostens verden".

For TINE Ingrediens har kjøttbedriftene lenge vært sentrale, og framover blir de minst like viktige. Utviklingen går fra bruk av melk og over til mer ost og andre smakstilsetninger. Grillpølser er ett av produktene hvor det brukes mye ost.

 

TINE skal bidra til bærekraftig bruk av jordas ressurser og ta hensyn til omgivelsene

Som samarbeidspartner fikk TINE Ingrediens også mulighet til å holde et innlegg for de vel 160 deltagerne under kåringsarrangementet. Merkeutvikler i TINE Sofie Knutsen Torvik, holdt innlegg om verdens miljøutfordringer og om TINES arbeid for bærekraftig verdiskapning.

"Vi produserer og bringer melk og andre produkter ut til det norske folk, en prosess som blant annet medfører flere typer klimagassutslipp. Det å jobbe seriøst med bærekraft er derfor en helt nødvendig del av jobben vår. Vi lever av naturen, så vi er avhengig av at også naturen lever, var hovedbudskapet fra Sofie." Les mer om bærekraft i TINE her.

Lurer du på hvilke produkter du skal kjøpe til årets grillsesong, finner du resultatlisten her

Glade vinnere av Norgesmestere i burger fra Grillstad AS, her sammen med Jon Nordbø fra TINE Ingrediens