Fiskefarse i forskjellige størrelser
Fiskefarse med TINE melk eller TINE Fløtepulver

Meieriprodukter i fiskemat

Gode råvarer er det beste utgangspunkt for ethvert produkt, også fiskematprodukter. Det er lang tradisjon for å benytte melk i fiskematprodukter, hovedsakelig til å spe produktene.

Melk er i seg selv næringsrik og bidrar med viktige næringsstoffer. Nettopp
derfor er den godt egnet sammen med fisk. Ikke minst vil meieriprodukter gi ekstra god smak til dine fiskematprodukter!

Vi hjelper deg mer enn gjerne til å finne rett ingrediens til dine produkter.

Fersk melk og melkepulver er ut fra tørrstoffinnholdet identiske produkter. Forskjellen ligger i vanninnhold og prosessering. I prinsippet kan produktene byttes ut med hverandre ved å justere vannmengden. Selv om næringsinnholdet er tilnærmet det samme, kan det likevel være store forskjeller i produkt-egenskapene. Reseptenes totaløkonomi vil  påvirkes av hvilke melkeingredienser som brukes.  

Vi kan levere melk i store tanker.

Fra et videreforedlings- og ernæringsmessig synspunkt kan det være fordeler ved å skreddersy sammensetningen av melk avhengig av bruksområdet. Hos de største kundene leveres fersk melk på store tanker. Det kan gi både produksjonsmessige og ergonomiske fordeler.

Fisk og pulver

I tillegg til TineMelk og TINE melkepulver, kan ost Fra TINE med fordel benyttes i pølseprodukter. Osten kan tilsettes som revet eller ternet og vil gi et saftig og smakfullt produkt. Det finnes flere ostekvaliteter å velge i, for å gi nettopp ditt produkt den smaken du ønsker. Kanskje er TINE Taffel spesial, som ikke smelter fullstendig, det rette for dine fiskepølser?

Vi kan også levere ost i andre former, som vår bakefaste ostesaus. Den er ypperlig til coating av for eksempel nuggets eller i kombinasjon med laks i en porsjonspizza.

Forskningsbasert produktutvikling og utviklingslokaler

Som kunde av TINE Ingrediens kan du få tilgang til et kompetansemiljø som blir satt sammen med fokus på den utfordringen som finnes hos nettopp deg.

  • Vi har egne utviklingslokaler på Kalbakken i Oslo der prøveproduksjoner i liten skala kan gjennomføres.
  • Av utstyr kan vi nevne hurtighakke med diverse funksjoner, pølsestopper med tilleggsutstyr, pakkemaskin med gassfunksjon og trommel til blanding/miksing, og annet mindre utstyr som er naturlig å benytte i test og utvikling.

Les mer om hva vi kan tilby av fasiliteter og kompetanse

Pakkemaskin