Fagartikler

Rutiner for håndtering av tanker

TINE skal levere trygge produkter til sine kunder i tråd med TINEs politikk for kvalitet og mattrygghet. Produktcontainerne som kommer i retur fra kunder har i flere tilfeller hatt uønsket mikrobiell vekst på grunn av gjenværende produktrester i containeren.

Reduksjon av saltinnhold i smør

Endring på artikkel nr 1045 og 1048 TINE Smør 25 kg.

Pulverprodukter fra TINE Partner Industri

Fersk melk og melkepulver er, ut fra tørrstoffinnholdet, identiske produkter. Forskjellen ligger i vanninnhold og prosessering. I prinsippet kan produktene byttes ut med hverandre ved å justere vannmengden. Selv om næringsinnholdet er tilnærmet det samme, kan det likevel være store forskjeller i produktegenskapene.

Mysepermeatpulver fra TINE Partner Industri

Mysepermeatpulver er et kostnadseffektivt alternativ i en rekke ulike applikasjoner. Det består hovedsakelige av laktose og kan derfor i mange applikasjoner erstatte mysepulver og laktose.

Laktosefritt meierismør 10 kg

TINE merker en økt etterspørsel etter laktosereduserte og laktosefrie produkter,og har derfor lansert flere varianter i dagligvaremarkedet. Vi i TINE Ingrediens ser også en økning i etterspørselen og utvider sortimentet.

TINE går over til bruk av mikrobiell løpe i sin osteproduksjon

TINE har i «alle» år benyttet tradisjonell animalsk løpe (opprinnelse fra storfe) i osteproduksjonen. Unntakene fra dette har vært Norbo, Ekte Hvit geitost, Snøfrisk Hvitost og Chevre der en hele tida har benyttet såkalt mikrobiell løpe. Slik løpe er framstilt ved bruk av mikroorganismer (vanligvis muggsoppen Rhizomucor miehei).

TINE Smør Spesial - perfekt for laminerte deiger

TINE Ingrediens har lansert TINE Smør Spesial, en ny smørvariant for enklere produksjon av laminerte deiger (croissanter, wiener- og butterdeig).

Meieriprodukter i fiskemat

Gode råvarer er det beste utgangspunkt for ethvert produkt, også fiskematprodukter. Det er lang tradisjon for å benytte melk i fiskematprodukter, hovedsakelig til å spe produktene.

Husk TINE Meierismør til julebaksten!

TINE meierismør har et bredt anvendelsesområde og er en selvfølge når god mat, kaker og annet bakverk skal lages. TINE meierismør er kjernet av fersk fløte, og blir brukt av kokker og matelskere på grunn av sin gode smak og evne til å løfte fram andre smaker.