Vi har utforsket: Søtpotetfries med blåmuggost

- Blåmuggost og søtpotet som noen foreslo, er kanskje en uvanlig kombinasjon, men ved å fritere søtpotetene og piske Selbu Blå med rømme til dipp får du en utrolig god og spennende rett. Dette er perfekt å servere sammen med grilled cheese. Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 2 store søtpoteter
  • 2 egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • panko eller annen brødrasp, finmalt
  • frityrolje
  • salt

 

  1. Del potetene i staver. Pisk eggene lett med en gaffel og ha i en bolle. Ha mel i en annen bolle og finknust brødrasp i en tredje.
  2. Vend potetstavene først i mel, så i egg og så i brødrasp.
  3. Varm oljen i en dyp kjele til ca. 160 °C og friter potetstavene i puljer til gylne. La renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.

 

BLÅMUGGOSTDIPP

  • 50 g Selbu Blå
  • 3 dl TINE Seterrømme
  • salt
  • sitronsaft

 

  1. Kjør blåmuggost og rømme med stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper og server som dipp til søtpotetfries.