Vi har utforsket: Grilled cheese med kantarellstuing og vellagret ost

- Grillet ostesmørbrød er kokkens spesialitet og noe mange ønsket seg. Disse blingsene er med kantarellstuing og Norvegia og Jarlsberg lagret i over 3 år. Norvegia er den osten med de beste smelteegenskapene. Har du ikke grill, kan du steke ostesmørbrødet i en panne med mye smør. Snu blingsen ofte slik at den blir gyllen på utsiden og godt smeltet inni. Grilled cheese sandwich er både enkelt og godt. Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 2 loffskiver per porsjon
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss Maizena
  • 0,5 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss hakket persille
  • 100 g kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 ts sherryeddik
  • salt og pepper
  • 6 skiver vellagret ost, f.eks. TINE Jarlsberg eller Norvegia
  • solsikkeolje og smør til steking

 

  1. Rens kantarellene, finhakk hvitløk og kok opp fløten. La den redusere med 1/3. Rør ut Maizena med vann og spe i den kokende fløten mens du pisker hardt. La det koke i 1 minutt slik at smaken fra Maizenastivelsen forsvinner.
  2. Ha litt solsikkeolje i en rykende varm stekepanne og fres kantareller og hvitløk. Når soppen begynner å ta farge har du i 1 ss smør. Trekk av varmen og la avkjøle.
  3. Brun løken i en kjele til gyllen. Grovhakk kantarellene og bland inn stekt løk, hakkede kantareller, persille og eddik i den tykke fløten. Smak til med salt og pepper.
  4. Smør en loffskive med smør og vend ned. Legg på 3 skiver ost, 3 ss kantarellstuing og topp med 3 skiver ost til. Legg på en skive med brød og smør toppen med smør.
  5. Stek i en medium varm panne på begge sider og osten er smeltet. Snu sandwichen hvert minutt.