Vi har utforsket: Brunost-panna cotta med beter

Mange ønsket seg brunost som dessert, så klart det måtte på menyen! Vi serverer en brunost-panna cotta med bakte beter etter at en person foreslo brunost og rødbete. Brunosten harmonerer godt med den jordlige smaken av beter. Desserten er toppet med solbær- og rødbetegranité, tapiocaperler og revet brunost. Jonas, kokk.

 Slik lager du dette hjemme:

  • 100 g brunost
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • i klype salt
  • 3 plater gelatin
  • revet brunost
  • ferske rips

 

  1. Del brunost i biter og varm med fløte, sukker og salt til brunosten har løst seg opp.
  2.  Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp i brunostblandingen. Fordel i porsjonsglass og sett kaldt til helt stiv. Topp med bete- og solbærtapioka, bakte beter, granité, revet brunost og rips.

 

BETE- OG SOLBÆRTAPIOKA

  • 1 ss sagogryn (tapioka)
  • 1 dl rødbetejuice
  • 0,4 dl solbærsaft

 

  1. Kok sagogryn i godt med vann i 5 minutter. Sil av og skyll i kaldt vann.
  2. Hell over rødbetjuice og solbærsaft og la trekke i 1 time.

 

VÅR-BAKTE BETER

  • 3-4 rødbeter
  • 1 flaske VÅR med aronia og kirsebær

 

  1. Sett ovnen på 190 °C og bak betene i ca. 2,5 timer.
  2. Avkjøl, skrell og del i biter.
  3. Varm opp VÅR og hell over. La trekke til avkjølt.

 

RØDBETE- OG SOLBÆRGRANITÉ

  • 2 dl rødbetejuice
  • 1 dl solbærsaft
  • 2 ss sukker
  • 1 eggehvite
  • 2 plater gelatin
  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm opp rødbetejuice, solbærsaft og sukker.
  2. Klem ut vannet av gelatinen og løsopp i saftblandingen. Tilsett eggehvite og kjør jevn med en stavmikser.
  3. Avkjøl i en sifongflaske med 2 patroner og frys med flytende nitrogen eller hell blandingen i en beholder og frys i fryseren. Skrap opp isen underveis slik at du får en kornete granité.