Vi har utforsket: Bakt camembert med norske epler og løk

- Camembert og eple er en klassisk kombinasjon, ønsket av flere. Tine Camembert er pakket i papir og bakt i ovn på 180 °C i 12 minutter til den er flytende inni. Tilbehøret minner om tilslørte bondepiker med sødme og syre fra løk- og eplekompott og knasende havrekrønsj. Jeg synes det harmonerer veldig bra. Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 1-2 TINE Camembert
  • kokt eple
  • brunet løk
  • havrekrønsj

 

  1. Sett ovnen på 180 °C. Pakk hver ost inn i matpapir eller bakepapir og stift sammen på toppen. Dette hindrer at osten renner utover.
  2. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Steketiden varierer ettersom hvor stor osten er. Her veier osten ca. 150 g.
  3. Brett papiret til side og server osten på bordet med tilbehøret ved siden av. Da er det bare for alle å grave ut store skjefuller med myk ost. Det blir ekstra god stemning rundt bordet når man deler.

 

KOKTE EPLER

  • 3 epler
  • 1,5 ss sukker
  • 0,4 dl vann 
  1. Skrell eplene, fjern kjernen og del i grove biter. Ha i en gryte med sukker og vann og kok til møre. la det gjerne være litt tyggemotstand igjen i eplene Avkjøl.

BRUNET LØK

  • 1 stor løk
  • 2 ss smør
  • 1 ss sherryeddik
  • salt
  • sukker

 

  1. Finkutt løken og ha den i en kjele med smør. La trekke på lav varme i 5-6 timer til løken en mørkebrun. Smak til med eddik, salt og sukker. Avkjøl.

 

HAVREKRØNSJ

  • 125 g smør
  • 1,2 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 1,2 dl sukker
  • 1 klype salt
  • 1 knivsodd kanel
  • 0,25 ts bakepulver

 

  1. Sett ovnen på 160 °C. Del smør i biter og bland med hvetemel, havregryn, sukker, salt, kanel og bakepulver til smøret er smuldret og godt blandet. Bruk hendene eller en kjøkkenmaskin.
  2. Spre blandingen utover et bakebrett med bakepapir og stek i ovnen til gyllen. Avkjøl og knus til smuler.