Vi har utforsket: Syltet pære med frossen blåmugg

- Da ønsket om pære, blåmuggost, pecannøtt og balsamico kom, ville jeg leke litt med nitrogen og blåmuggost i i kombinasjon med syrlig balsamico, søt pære, pecannøtter og karse. Blåmuggosten er frosset med nitrogen og smuldret opp. Det gir et eget kick i munnen! Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 1 pk Selbu Blå
  • 100 g pecannøtter
  • syltet pære
  • balsamicosirup

 

  1. Del blåmuggost i små biterog frys. Kjør den frosne osten i en blender og frys igjen.
  2. Sett ovnen på 160 °C og rist nøttene i ovnen til gylne. Avkjøl og grovhakk.
  3. Legg pærepuré i bunnen av en dyp skål. Dryss over godt med frossen blåmuggost, 1 ts balsamicosirup og et dryss hakkede pecannøtter.

 

SYLTET PÆRE

  • 3 pærer
  • 1,5 dl vann
  • 1,2 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft

 

  1. Skrell og del pærene i biter. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst og kok pærene møre i sukkerlaken.
  2. Sil av og kjør glatt i en blender med sitronsaft. Avkjøl.

 

BALSAMICOSIRUP

  • 1 dl balsamico
  • 2 ss sukker

 

  1. Kok balsamico og sukker til blandingen når 110 °C og avkjøl til sirup.