Molsgomme "		"

Mølsgomme

Mølsgomme lages ved koking av helmelk til ostemassen har en lys gulbrun farge, deretter tilsettes sukker og hvetemel før det kokes på ny. Mølsgommen skal være litt seig og lett smørbar. Smaken er syrlig og søt med krydret smak av kardemomme og kanel. Mølsgomme betegnes som norsk tradisjonssost.

  • Smak
    Smaksrik
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Ku

Tilbehør

Vafler-sote-kjeks-blabaer
Frisk frukt Vafler og lefser Godt brød

Drikke

Melk, juice, kaffe og te eller mineralvann. Den beste kombinasjonen blir nok hva du selv synes er godt.
  • Ingredienser

    melk, 6% sukker, hvetemel, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), kanel og kardemomme

  • Oppbevaring

    Kjølevare 0 °C - 4 °C.

  • Næringsinnhold per 100g

    100 g vare gir ca.: energi 990 kJ (236 kcal), fett 10,6 g, -hvorav mettede fettsyrer 6,9 g, karbohydrat 24 g, -hvorav sukkerarter 17 g, protein 11 g, salt 0,3 g, riboflavin 0,48 mg (34 %'), kalium 545 mg (27 %'), kalsium 368 mg (46 %'), fosfor 328 mg (47 %'), molybden 11 µg (22 %'), jod 52 µg (35 %') ' av referanseverdien
    energi 990 kJ (236 kcal)
    fett 10,6 g
    -hvorav mettede fettsyrer 6,9 g
    karbohydrat 24 g
    -hvorav sukkerarter 17 g
    protein 11 g
    salt 0,3 g
    riboflavin 0,48 mg (34 %')
    kalium 545 mg (27 %')
    kalsium 368 mg (46 %')
    fosfor 328 mg (47 %')
    molybden 11 µg (22 %')
    jod 52 µg (35 %')
    ' av referanseverdien
    Saltinnhold er beregnet fra melkens naturlige innhold av natriumInneholder gluten eller produkter framstilt av gluten, Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
  • Emballasje

    300 g