Snohetta Snøhetta Camembert fra Dovre i Gudbrandsdalen - en norsk ostespesialitet

Snøhetta

Snøhetta er en norsk hvitmuggost i særklasse, laget på geit- og kumelk. 12 ostemakere på Dovre har utviklet denne spesialiteten, som har en pikant smak med en mild og rund avslutning. Snøhetta er nydelig på ostefatet og som en varm dessert. Serveres temperert. Osten inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak.

  • Smak
    Smaksrik
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Ku, Geit

Tilbehør

honning-notter
Usaltet kjeks, fiken, honning og nøtter.

Drikke

Most av gravenstein, stikkelsbær, eple eller solbær.

  • Ingredienser

    pasteurisert kumelk og geitemelk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur

  • Oppbevaring

    Kjølevare 0 °C - 4 °C.

  • Næringsinnhold per 100g

    100 g vare gir ca.: energi 1322 kJ (319 kcal), fett 27 g, -hvorav mettede fettsyrer 17 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 19 g, salt 1,5 g, vitamin A 270 µg (34 %'), riboflavin 0,33 mg (24 %'), folinsyre 51 µg (26 %'), vitamin B12 1,7 µg (67 %'), kalsium 540 mg (68 %'), fosfor 390 mg (56 %'), sink 3,0 mg (30 %'), selen 11 µg (20 %'), jod 45 µg (30 %') ' av referanseverdien
    energi 1322 kJ (319 kcal)
    fett 27 g
    -hvorav mettede fettsyrer 17 g
    karbohydrat 0 g
    -hvorav sukkerarter 0 g
    protein 19 g
    salt 1,5 g
    vitamin A 270 µg (34 %')
    riboflavin 0,33 mg (24 %')
    folinsyre 51 µg (26 %')
    vitamin B12 1,7 µg (67 %')
    kalsium 540 mg (68 %')
    fosfor 390 mg (56 %')
    sink 3,0 mg (30 %')
    selen 11 µg (20 %')
    jod 45 µg (30 %')
    ' av referanseverdien
    Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
  • Emballasje

    150 g, foliepakket