Myrdal-Gard-Geiteost 5703_Myrdal_Gard_Geitost_PACKSHOT_NY

Myrdal Gard Geitost

Myrdal Gard Geitost er en halvfast ost som er laget av 100 prosent geitemelk. Osten er spiseklar etter seks uker og kan lagres opp til 1,5 år. Den blir fastere gjennom modningstiden, da den hele tiden avgir fuktighet. Lukten er karakteristisk, men ikke fremtredende. Geitosten fra Myrdal har en god og særpreget ettersmak.

  • Smak
    Smaksrik
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Geit

Tilbehør

honning-dadler-stjerneanis
Sharonfrukt, honning, aprikoschutney, plommechutney, søte frukter og bær. Rugkjeks, eller lettsaltet kjeks. Frukt- og nøttebrød, surdeigsbrød, hjemmelaget knekkebrød.

Drikke

Hvitvin: Tyske Rieslinger og Sauvignon Blanc. Rødvin anbefales ikke. Dessertvin: tørr Manzanilla eller Fino-Sherry. Most: VÅR Gravenstein og Stikkelsbær eller Eple og Solbær.